Kiss Norbert hatalmas utolsó körös előzéssel második a Hungaroringen

2016.08.27. 14:23

Negyedik helyről kezdte a szombati időmérő után az első futamot Kiss Norbert, a kamion-Eb kétszeres címvédője, de a rajt után már inkább hátrafelé, Adam Lackóra kellett figyelnie, aki odaért a nyakára, ám az első kör végére le is tudta rázni.

Még az első kör felénél sem voltak, amikor egy kisebb kavarodásban 3 pilóta is kicsúszott, ezzel Kissék ötös csoportja meg tudott lépni az élen. A harmadik körben aztán sikerült beszúrnia a célegyenes előtti, utolsó kanyarban Anthony Janiec mellé, az egyenes végén pedig már a harmadik helyen volt Kiss.

Mire feljött a harmadik helyre a tankpool24 racing magyar pilótája, az élen Jochen Hahn nagyon meglépett, Ryan Smith utolérésére viszont még volt esélye. Próbálkozott is 7-8 körön át az utolsó kanyarban Kiss, de ott nem jutott sikerre Smithszel szemben. Az utolsó körben ezért taktikát váltott, és a 12-es kanyarban támadott, méghozzá jól.

Innen már csak egy visszatámadást kellett kivédenie, hogy megszerezze a második helyet. Kissnek ez volt a szezonban a második legjobb eredménye, Nogaróban sikerült eddig futamgyőzelmet szereznie 2016-ban.

Végeredmény, 1. futam (11 kör, 48,191 km):

1. Jochen Hahn (német, MAN)

2. Kiss Norbert (Tankpool24-Mercedes) 2.219 másodperc hátrány 

3. Ryan Smith (brit, Oxxo Energy Truck Race Team) 3.255 mp h.

A második futamot a fordított rajtrács miatt hetedik helyről kezdte Kiss, de ez sem akadályozta meg abban, hogy több jó előzéssel, hihetetlenül erőszakos versenyzéssel egyre feljebb küzdje magát. Ez sikerült is, az utolsó kör utolsó kanyarját már a harmadik helyen kezdte, de ezzel sem érte be. Megtámadta a kigyorsításon az előtte haladó Frantisek Vojtiseket, összeért a két kamion, ami miatt a cseh a falnak ment.

Kiss is lelassult az ütközés miatt, így a célvonalig elment mellette Anthony Janiec, vagyis Kiss a harmadik helyen ért célba. A videó alapján úgy tűnt, hogy Kisst akár büntethetik is az ütközés miatt, de végül megtarthatta a harmadik helyét. A második futamot Stephanie Halm nyerte, a dobogón mögötte Janiec és Kiss ért még célba.

Végeredmény, 2. futam (11 kör, 48,191 km):

1. Stephanie Halm (német, MAN)

2. Anthony Janiec (francia, MAN) 16.784 másodperc hátrány 

3. Kiss Norbert (Tankpool24-Mercedes) 16.860 mp h.  • Tippek
  • Hitelkártya