Kiss: négyből négy dobogó a Hungaroringen

2016.08.28. 14:42

Az élről rajtolt Kiss Norbert az első vasárnapi futamon a Hungaroringen, de most nem sikerült a 2015-ös szezonhoz hasonlóan a hazai futamgyőzelem, miután a rajtnál megelőzte az Eb-a magyar hétvége előtt az Eb-pontversenyben második helyen álló Jochen Hahn, aki a leintésig meg is őrizte az első helyét.

Kiss az első öt körben folyamatosan ott autózott a német nyakán, utána viszont kissé leszakadt, és már nem is volt esélye az előzésre. A második helyével viszont tovább folytatta a remek hazai hétvégéjét Kiss, hiszen a szombati második és harmadik helyei után újabb dobogós eredméynt ért el. Hahn és Kiss mögött a másik idei esélyes, a cseh Adam Lacko lett a harmadik.

„A rajt pillanatát én kaptam el jobban, de aztán Jochen a célegyenes végére el tudott menni mellettem. Jól mentem, nem voltak problémáim a gumikkal sem, bár a hátsó, kanyargós részen tudtam rá tapadni, a kigyorsításoknál ellépett előlem” - értékelt Kiss a futam után az MTI-nek.

Végeredmény, 3. futam (11 kör, 48,191 km):

1. Jochen Hahn (német, MAN)

2. Kiss Norbert (Tankpool24-Mercedes) 0.666 másodperc hátrány

3. Adam Lacko (cseh, Freightliner) 2.733 mp h.

Frissítés: kizárások miatt változott a második futam végeredménye.

A második vasárnapi futamot a fordított rajtrács miatt a 10. helyen kezdte Kiss, de két kör után már a hetedik helyen volt. Az élen Gerhard Körber és Ryan Smith ugyan megléptek, de Kiss hamar utolérte a mögöttük haladó négyes sort. Adam Lacko, Anthony Janiec, Jiri Forman és Ellen Lohr négyeséből a legkönnyebben utóbbit előzte meg, Formant körökön át támadta, egy körrel a vége előtt pedig sikerült is az előzés. A leintésig meg is tartotta ötödik helyét Kiss, aki így három dobogós helyezés után egy ötödik pozícióval zárta a hazai futamokat.

A hétvége negyedik futamát Körber nyerte Smith és Lacko előtt.

Utólagosan viszont mind Körbert, mind Smitht büntették, amiért a rajtnál átlépték a megengedett maximális sebességet, az így kapott plusz 30 másodperc miatt viszont lecsúsztak a dobogóról, vagyis Kiss a negyedik futamot is a pódiumon, a harmadik helyen zárta.

Végeredmény, 4. futam (11 kör, 48,191 km):

1. Adam Lacko (cseh, Freightliner)

2. Anthony Janiec (francia, MAN)

3. Kiss Norbert (Tankpool24-Mercedes)

Kiss a Hungaroringen szerzett 46 pontjával – ami az eddigi legjobb hétvégéje a szezonban – feljött az összetett harmadik helyére. Ehhez persze az is kellett, hogy az eddigi harmadik Rene Reinert kihagyja a magyarországi versenyt.

Öt versenyhétvége után Kiss 144 ponttal áll, nála csak a 248 pontos Hahn és a 235 pontos Lacko jobb. Reinert-t Janiecnek is sikerült megelőznie az összetettben Magyarországon.