Rossi: Ez már nem az a Márquez-csata volt

2016.09.05. 14:35

Tavaly Malajziában minden idők egyik legkeményebb csatáját mutatta be Marc Márquez és Valentino Rossi, aminek a végén a spanyol a földön végezte, Rossi pedig utolsó rajthelyes büntetéssel a vb-t eldöntő valenciai futamra. El is veszítette a világbajnokságot.

Azóta kisebb csatájuk volt már idén, Barcelonában, azt Rossi nyerte, békültek is, de  vasárnap, Silverstone-ban akadtak össze Szepang óta először úgy igazán. A harmadik helyért mentek egy őrületesen jó futamon. Volt oda-vissza előzés, többszörös koccanás, a végén Márquez elment. Csakhogy aztán hibázott, lefutott az aszfaltról, így végül Rossi lett harmadik.

Motogp Silverstone 2016 - Duel Valentino Rossi, Marc Marquez

Márquez mindig nagyon agresszív, de Sepanggal összevetve ez teljesen más csata volt, mert mindkét versenyzőnek ugyanaz volt a célja, hogy gyorsabban menjen, és előretörjön. Ez volt a különbség, és nagyon élveztem

– értékelt Rossi.

A Motorsport.com kérdésére, hogy a szintén a pályán lévő, rengetegszer - most is - bukó Iannonétól, vagy Márqueztől tart-e inkább, azt felelte: „Márqueztől, mert tudom, hogy különleges elbánásban részesít engem. Persze Iannone is. De viccet félre téve, nagyszerű csata volt vele és Marquezzel is. Kemény volt, ám sportszerű. Ilyen motorozással a dobogón végezni nagyon szórakoztató".

Motogp Silverstone 2016 - Duel Marc Marquez, Cal Crutchlow

Az első helyért nem lehettek harcban, azt Maverick Vinales szerezte meg szenzációs motorozással, majdnem rajt-cél győzelemmel.

„Csak az a kár, hogy Maverick nem várt meg minket, mert egy ilyen csatának a győzelemért kellene mennie. De ezen kívül nagyot mentünk” – összegzett Rossi.

Márquez csak annyit mondott a küzdelmükről, hogy nem gondolt a Szepangban történtekre, mert ő mindig előre tekint.

Az Angol GP után Márquez 50 ponttal vezeti a vb-t Rossi előtt.