8/8: Rossi Pedrosával nem tudott mit kezdeni

2016.09.11. 15:08

A San Marinó-i GP-t futották a MotoGP-ben vasárnap délután Misanóban. Az esélyes a pole-ból induló Jorge Lorenzo és a második helyről startoló Valentino Rossi volt. Ők is kezdtek a legjobban, Lorenzo fordult elsőként, de a második körben Rossi egy látványos manőverrel beszúrt neki, és megelőzte.

Viszonylag könnyen el is lépett, és másodpercnyire növelte az előnyét. Lorenzót Marquez, Marquezt a 8. helyről startoló Dani Pedrosa támadta.

A spanyol hondás féltávnál megelőzte vébéelső csapattársát, feljött harmadiknak, majd Lorenzót is lehagyta. Már csak Rossi volt előtte, és úgy öt körrel a vége előtt neki is beszúrt, egy lassú jobbosban kifékezte.

A nagy csata elmaradt, Rossi képtelen volt tartani Pedrosa tempóját, aki megnyerte a versenyt. A semmiből jött, eddig pocsék szezonja volt, csak kétszer állhatott dobogóra is. A tavalyi Malajziai GP, majdnem egy év után győzött ismét.

Rossi rettentő csalódott volt a második hellyel, hiába verte meg mindkét közvetlen riválisát, nem tudott győzni. 12 helyett így csak 7 pontot hozott a negyedikként végző Marquezen, Lorenzo lett a harmadik. 43 ponttal vezet a spanyol előtte a vb-n, még öt futam van hátra.

És a 8/8: a MotoGP legutóbbi nyolc futamán nyolc különböző győztes volt. 1999-2000 óta nem történt ilyen, akkor két szezon átmenetében akadt ennyi különböző győztes sorozatban.