Rossi nem hagyhatta szó nélkül Lorenzo megjegyzését

2016.09.12. 13:10

Összeszólalkozott a misanói MotoGP utáni sajtótájékoztatón a gyári Yamaha-csapat két pilótája, Jorge Lorenzo és Valentino Rossi. Lorenzótól azt kérdezték, mi a véleménye Rossi előzéséről, amivel a második körben elment mellette.

"Gondolom, azért kérdezi ezt, mert agresszívnek találta az előzést, máskülönben nem firtatná ezt. A vélemények különbözőek, de szerintem az az előzés túl agresszív volt. Semmi szüksége nem volt rá, hogy így előzzön,

de hát ez a stílusa, a többi versenyző tisztábban előz

- felelte.

Az utolsó tagmondaton akadt ki Rossi, először csak nevetett rajta, mire Lorenzo ránézett, és azt mondta, "ez az igazság". Ezután bele kellett szólnia, a következő párbeszéd játszódott le.

Rossi: Ez nem igaz. Nézd majd meg a tévében.

Lorenzo: Ha nem kapom fel a motort, elesünk. Vagyis én elesek, te lehet hogy tovább mész.

R: Ez nem igaz. Most szóljak neki? (A köztük ülő Pedrosára mutatott, aki Rossiéhoz hasonló manőverrel előzte Rossit a futamon a győzelemért.) Szóljak Marqueznek? Silverstone-ban 10 ilyen előzés volt. Amit te mondasz, az nem igaz.

L: A múltban történtek miatt mondom.

R: Te is agresszívan előzöl, miért mondod, hogy csak én?

L: Mikor?

R: Most konkrét példát nem tudok, de nézzük vissza a versenyeket, találunk százat.

L: Ne nevess ki, ez a véleményem.

R: Lényeg a lényeg, nem értek egyet.

Lorenzo aztán befejezte a mondandóját az előzésről: "Nem volt szüksége erre az előzésre, előbb-utóbb megelőzött volna, ma jobb volt, úgyis elment volna, semmi szüksége nem volt rá, hogy ilyen agresszív legyen. De neki más a véleménye".

Valentino Rossi es Jorge Lorenzo vitája Misanóban, 2016

Rossi megindokolta, miért előzött már a második körben. "Kicsit nehéz itt előzni, és mielőbb meg akartam próbálni, mert Mugellóban mögötte mentem, ami nem hozott szerencsét, tönkrement a motorom. Ezúttal másképp akartam csinálni."

Taktikája egyértelmű volt, el akart húzni, ez sikerült is, kivétel Pedrosával szemben, aki a nyolcadik kockáról indulva jött fel, hét körrel a vége előtt Rossit is megelőzte, és győzött.

Rossi 43 ponttal van a vasárnap negyedik Marc Marquez mögött a bajnokságban öt futammal a vége előtt, Lorenzo 61-gyel, a 2-3. helyen állnak.