Hat perc, négy drámai bukás a MotoGP-n

2016.10.14. 09:52

Jorge Lorenzo a leggyorsabb a Japán Nagydíjon a péntek végén, a yamahás egész kis különbséggel előzte a második edzésen a ducatis Andrea Doviziosót és a suzukis Maverick Vinalest. A mezőny rettentő szoros, az első hét, Valentino Rossival bezárólag, négy tizedmásodpercen belül van, az olasz hátránya is csak 381 ezred.

Drámai tréning volt a magyar idő szerint kora reggeli, az utolsó hat percben bukott négy versenyző. A bajnoki első Marc Marquez kezdte, most nem tudta úgy megfogni, mint szokta, de felállította a Hondát, és folytatta.

Pillanatokkal utána csapattársa, Dani Pedrosa hihetetlent repült, ő nem is úszta meg épen, a pályakórházban megállapították, eltört a kulcscsontja. Nem is indul a továbbiakban, megy vissza Spanyolországba, ott fogják műteni. Mivel jövő hétvégén és utána is lesz futam, három versenyt hagyhat ki.

Utána a privát ducatis Eugene Laverty következett, ez is nagy esés volt, mázli, hogy nem ütötték el. Hordágyon vitték le, de úgy néz ki egyelőre, hogy nincs törése.

Végül a Holland GP győztese, a privát hondás Jack Miller bukott, de nem sérült meg.

Motegiben holnap hajnalban újabb edzések jönnek, aztán az időmérő, a futam vasárnap reggel hétkor lesz. Marquez már világbajnok lehet, ha Rossit és Lorenzót is sokkal veri.