Endre, Elek
14 °C
27 °C
Index - In English In English Eng

Bajnoki címet nyerhet Michelisz, de nem magának

2016.10.27. 13:59

A hétvégi kettős győzelme után harmadszor, az idényzáróra is meghívták Michelisz Norbertet a TCR Benelux sorozatba, ahol Stéphane Lémeret-t segítheti bajnoki címhez. A belga Lémeret a szezon utolsó versenyhétvégéje előtt 81,5 ponttal vezet összetettben, de ez még nem elég neki az első évét záró sorozatban, egy hétvégén ugyanis maximum 150 pontot lehet szerezni.

A legutóbbi fordulóban Assenben Michelisz két futamgyőzelemmel segítette a Boutsen Ginion Racing versenyzőjét. Az idényzárót a belgiumi Mettet melletti Jules Tacheny versenypályán rendezik majd.

A versenyhétvégén Michelisz és belga társa is két-két futamot vezet majd egy, a WTCC-hez képest valamivel bonyolultabb rendszerben. A pénteki 60 perces, megbízhatósági kvalifikációs verseny rajtsorrendjét szurkolói szavazással döntik el. Az egyórás versenyen kötelező a boxkiállás mindenki számára, az ez előtt futott idők alapján alakul ki a 3., vasárnapi sprintverseny rajtsorrendje, a kiállás utáni leggyorsabb idők az 1. futam rajtrácsáról dönt – a két pilóta váltja egymást a kiállásnál.

Ha jobb rajtpozícióhoz segítené Micheliszt és Lémeret-t, azt a TCR Benelux Facebook-oldalán, szavazással tudja megtenni.