Lorenzo királyként, a MotoGP nagy show-val búcsúzott

2016.11.13. 15:11

Befejeződött az idei MotoGP-világbajnokság Valenciában, vasárnap délután, és a sztárok remek versennyel mentek téli pihenőjükre.

Jorge Lorenzo utolsó versenyét teljesítette a Yamahával, amitől kilenc szezon után jövőre a Ducatihoz szerződik. (Már kedden ki is próbálhatja az új motorját.)

A búcsú stílusos lett, a pole-ból indulva elhúzott, és nyert, 44-edszer a márkával a MGP-ben. Mögötte viszont óriási volt a harc a dobogóért, Marquez, Iannone, Rossi és Vinales versengett.

Főleg a két olasz csatája volt zseniális, Rossi és Iannone rengetegszer előzték oda-vissza egymást előbb a második, majd a harmadik helyért. Marquez kevesebbet, de hatásosabban előzött, és mindkettejükön átlépett a hajrára érve, és még Lorenzót is célba vette.

Az olasz csata az utolsó előtti körig maradt nyílt, Rossi a pályáról is lement, de így sem tudta feltartóztatni Iannonét, el kellett engednie a dobogót. Vinales tisztesebb távolságról figyelt az ötödik helyen.

Iannonénak a Ducatin, Vinalesnek a Suzukin volt az utolsó versenye, előbbi épp Vinales helyére szerződik, míg a spanyol megy Rossi mellé a Yamahához.

A vb már három futammal ezelőtt eldőlt, Marquez nyerte, Rossi második helye is biztos volt már a rajt előtt, ahogy Lorenzo harmadik helyezése is. De ebből semmi nem látszott, nagyot mentek a 110 ezer néző előtt.

Nem volt annyira izgalmas, de mégis nagy év volt 2016 a MotoGP-ben: 9 pilóta nyert futamot és négy márka.