Michelisz-szívatás is lehet az év manővere

2016.11.17. 14:19

Kihirdette az FIA, vagyis a Nemzetközi Automobil Szövetség, hogy mely kilenc jelenet közül kerülhet ki a 2016-os év akciója, és köztük van az a manőver is, amivel a két gyári Citroën, elsősorban a háromszoros WTCC-bajnok José María López túljárt Michelisz Norbert eszén a második argentin futamon.

Michelisz vezetett az első versenyen, de a két Citroën nagyon keményen támadta, majd hosszas csata után a hazai versenyző be is ért Michelisz Hondája mellé a belső íven. Végül Yvan Muller is megelőzte a kitartóan védekező magyar túraautóst, aki a pályáról leszorulva alaposan visszaesett.

A jelöltek között van Max Verstappen friss, a Brazil Nagydíjon Nico Rosberg ellen bemutatott előzése is, de két másik korábbi F1-pilótára is lehet szavazni: a 2014-es idényben egyetlen F1-futamon vezető André Lotterer a megbízhatósági vb-n, Jean-Eric Vergne pedig a Forma-E-ben mutatott be a díjra esélyes manővert. Lotterer nagyokat előzött, Vergne a csapattársa támadását verte vissza.

Rajtuk kívül a gokartos Paolo de Conto, az F3-as Joel Eriksson, a ralikrosszos Kevin Eriksson, illetve a rali-vb-n hatalmasat mentő Lukasz Habaj és Kris Meeke is esélyes. Habaj mentéseit is érdemes megnézni, a másodiknál tényleg az árokból szedte ki a kocsit.

Szavazni itt tud a jelöltekre, a legszerencsésebbek a 2017-es, F1-es Brit Nagydíjra nyerhetnek belépőket a voksolók között tartott sorsoláson.