Michelisz második legjobb körrel várja az időmérőt

2016.11.24. 15:09

A legjobb 10-en kívüli idővel, 1,5 másodperces hátránnyal kezdte a katari idényzárót a vb-dobogóért küzdő Michelisz Norbert. Szerencséjére a mezőny nagyon sűrű, a 3-11. helyezettek 6,7 tizeden belül vannak egymáshoz képest, így kisebb javulással is sokat lehet előre lépni.

Az első szabadedzést rövid időre, valamivel több mint 10 percre meg kellett szakítani, amikor a zengős Nagy Dániel a sóderágyba csúszott. Nagy egy rövid szerelés után visszatért a pályára, de a 18., leglassabb idővel zárt. Csapattársa, Ficza Ferenc viszont két rutinos pilótát, Tom Coronelt és James Thompsont is megelőzte, ő a 15. lett.

Az élen az idén harmadik világbajnoki címét nyerő José María López zárt, az argentin búcsúzóul alaposan oda akar verni a mezőnynek, ugyanis a 80 kiló súllyal nehezített Citroënnel is több mint 6 tizedet adott a második Hugo Valente-nek.

A gyári hondások közül Tiago Monteiro minimális előnnyel, 23 századdal végzett Michelisz előtt a 10. helyen, Rob Huff valamivel előrébb, az 5. helyen zárt.

Tarolt a Honda a második edzésen

Főleg a szabadedzést nyerő Tiago Monteiro és a mögötte 64 ezreddel a második helyen záró Michelisz Nobertnek köszönhetően, de az esti gyakorlásra láthatóan a többiek is sokat gyorsultak.  Rob Huff a hatodik, Nagy Dániel a hetedik, Ficza Ferenc pedig a kilencedik helyen zárt, ezzel minden Honda a top 10-ben végzett.

Az első után a második szabadedzést is meg kellett szakítani, ezen Tom Coronel Chevrolet-ja akadt el, az ő elvontatására kellett várni. A holland bal első kereke gurult el, később büntetést is kapott emiatt.

A két Honda mellett a ladás Hugo Valente-nak is sikerült megelőznie a világbajnok Lópezt, aki bő 6 tizeddel volt lassan Monteirónál.