Michelisz előkelő listán lett harmadik

2017.01.05. 19:14

Az Autosport első 2017-es, január 5-én megjelent számában hozta a neves szaklap a 2016-os WTCC-szezon értékelőjét, és ezzel a pilóták – szubjektív – sorrendjét is, amiben a harmadik helyre tették a szezont a pontversenyben negyedik helyen záró Michelisz Norbertet.

A Honda magyar gyári pilótáját a háromszoros világbajnok, a sorozatot elhagyó José María López, illetve saját csapattársa, Tiago Monteiro előzte csak meg.

„Michelisz igazolta a Honda bizalmát, hogy felhozták a gyári csapatba a Zengő Motorsporttól, amelynél nyolc évet töltött el. Már a szezon elején is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, de aztán a hazai futamát tönkretette a technikai probléma. Ezen könnyen túl tudta tenni magát, az idény második felében pedig ő szerezte a legtöbb pontot a hondások közül. A Japánban, a fordított rajtácsos versenyen szerzett győzelme teljesen megérdemelt volt, még ha nem is a fő futamon szerezte, ez tette fel az i-re a pontot neki. Az erős szezonja még meggyőzőbb úgy, hogy korábban nem volt gyári tapasztalata” – írja értékelésében Jack Cozens.

Az Autosport teljes listája:

  1. José María López
  2. Tiago Monteiro
  3. Michelisz Norbert
  4. Mehdi Bennani
  5. Nick Catsburg
  6. Rob Huff
  7. Yvan Muller
  8. Gabriele Tarquini
  9. Tom Coronel
  10. Tom Chilton