Nagy döccenővel indul az Ogier-korszak a Fordnál

2017.01.11. 09:37

A rali-vb 2017-es szezonját új csapatnál kezdi a négyszeres címvédő világbajnok, Sébastien Ogier, miután a sorozatot elhagyó Volkswagentől a Fordokat készítő M-Sporthoz igazolt. A tavalyi idényt a negyedik helyen záró brit csapat nagyon sokat vár az elmúlt években taroló francia pilótától, no meg a VW lelépése miatt kialakult űr jelentette lehetőségtől, az utolsó lépések viszont nem alakultak a legjobban, Ogier ugyanis eléggé odaverte a Fiestát a szezon előtti utolsó teszten.

Az M-Sport jelenleg a francia Alpokban tesztel a január 20-án kezdődő Monte-Carlo ralira, itt történt a baleset a kétnapos teszt második napján. Ogier megpördült a kocsival, aminek a bal hátsó kereke ki is szakadt. Ennek ellenére az M-Sport alapítója és főnöke, Malcolm Wilson pozitívan értékelte az utolsó tesztet, remek visszajelzést kaptak Ogier-től, és az ütközés miatt is csak pár órát vesztettek.

A Monte-Carlo rali Ogier egyik kedvenc versenye, az elmúlt három évben mindig ő nyert, de 2013-ban is második lett, így bizakodhatnak az M-Sportnál. A Forddal 1996 óta együtt dolgozó csapat egyéniben még nem szerzett vb-címet, a legközelebb ehhez 2009-ben álltak, amikor Sébastien Loeb egyetlen ponttal verte Mikko Hirvonent. 2006-ban és 2007-ben viszont övék volt a konstruktőri világbajnoki cím.