Ennyire hiányzik Buttonnak a Forma-1

2017.01.19. 10:46

Jenson Button a hivatalos verzió szerint csak pihenőévet vett ki, ezért nem indul idén az F1-ben, de majdnem biztos, hogy a 2009-es világbajnok már nem fog visszatérni a McLaren csapatába. Az autóversenyzéssel viszont semmiképp nem akar felhagyni, azt viszont még nem döntötte el, hol indul 2017-ben.

Az egyik lehetséges opció, hogy ralikrosszozni fog – régóta tervezi, hogy apját követve erre a szakágra vált, 2016-ban tesztelt is Angliában egy ralikrosszautót, és most újra így tett: Amerikáig ment, hogy kipróbáljon egy Honda Civic kupét, ezzel márkaérdeket sem sért.

Button január 19-én, vagyis ma ünnepli 37. születésnapját, a tesztről azt írta, hogy korai születésnapi ajándék volt neki, hogy beülhetett a Civicbe.

Korábban Button azt mondta, hogy a szuzukai 1000 km-es Super GT-futam, illetve az amerikai Global Rallycross sorozat érdekelné, de tavaly év végén még úgy érezte, semmiből nem tudna bevállalni egy teljes idényt.

Jenson Button apja, John Button a 70-es években ralikrosszversenyző volt, előbb egy VW bogárhátúval, majd Golffal indult.