Bizarr borulás után Vettel egyedül nyerte a bajnokok versenyét

2017.01.23. 10:14

Miamiban rendezték a Race of Championst, azaz a Bajnokok Tornáját a hétvégén, egy meghívásos autóverseny-sorozatot, amiben híres pilóták különféle autókkal mérik össze gyorsaságukat egy párhuzamos körpályán.

A nemzetek kupáját is megrendezik az eseményen, ebben azonos országból érkezők állnak párba, mindenki megy mindenki ellen, aztán aki több futamot nyer, továbbjut. A négyszeres világbajnok, német Sebastian Vettel a Mercedes F1-csapat volt tartalékját, Pascal Wehrleint kapta társul, de korán egyedül maradt, mert a fiatal versenyző hatalmasat bukott, és visszalépett a további indulástól.

Wehrlein épp Felipe Massa ellen ment egy háromkerekű járműben, amikor a cél előtt kisodródott, jobb első kerekével az autó elkapott egy elválasztókordont, a felfüggesztés eltört, és az irányíthatatlan autó megállás nélkül száguldott a korlát felé. Massa gépével ütközött, az megdobta, így a kordont áttörve fel is borult, és a tetején állt meg.

Wehrlein gyorsan kimászott a roncsból, de volt egy navigátor mellette - egy utas, akinek valójában nem volt dolga -, őt nehezebben sikerült kiszedni az ülésből. Sikerült végül, és neki sem lett semmi baja, ami óriási mázli. Wehrleinnek sem, de azért aznap már nem vezetett.

Bizarr borulás után Vettel egyedül nyerte a bajnokok versenyét

Ritka az ilyen nagy baleset efféle show-versenyen, Wehrlein nagyon amatőr hibát vétett, amikor kisodródott a kigyorsításnál.

Vettel ez előtt, és ez után is megnyerte az összes futamát - Wehrlein futamait is ő teljesítette -, lelépte a mezőnyt, így megnyerte Németországnak az eseményt. Hetedszer sikerült neki, 2007 és 2012 között zsinórban nyert Michael Schumacherrel párban.