Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyári Suzukival folytatja Bódis Richárd

2017.02.01. 11:58

A Suzuki gyári csapatának színeiben, a nyílt német gyorsaságimotoros-bajnokság (IDM) Superbike kategóriájában folytatja pályafutását az idei szezonban Bódis Richárd, aki tavaly az összetett hetedik helyén végzett a Superbike-világbajnokság betétsorozatában (EJC).

A 23 éves versenyző menedzsmentjének szerdai tájékoztatása szerint a szerződést már aláírták a felek, és rövidesen közös tesztekkel kezdik meg a felkészülést a szezonra.

"Örülünk, hogy egy ilyen fiatal tehetség került hozzánk Ricsi személyében, aki a roppant kemény német bajnokságban további tapasztalatokat gyűjthet a nemzetközi mezőnyben, és bízom abban, hogy a nagyon erős tavalyi teljesítményét képes lesz túlszárnyalni" - nyilatkozta Alber Bischoff csapatfőnök.

Bódis az MTI-nek azt mondta, karácsonykor kapta kézhez a Suzuki ajánlatát, amelynek értelmében a legújabb fejlesztésű versenymotorral indulhat az IDM-ben.

"Ez az eddigi pályafutásom legkomolyabb lehetősége és csapata, s azt már most kijelenthetem, hogy az idén is kihozom majd magamból a maximumot" - nyilatkozta a H-Moto Team motorosa, akinek szereplésével biztossá vált, hogy jövőre két magyar versenyző indul az IDM-ben. Korábban ugyanis kiderült, hogy a német bajnokság Superstock 600-as kategóriájában Gyutai Adrián áll rajthoz az idén.

Az IDM mezőnye április 29. és május 1. között a Lausitzringen kezdi a szezont, júniusban ugyanott a német túraautó-bajnokság (DTM) versenyhétvégéjén, szeptember közepén pedig a Superbike-világbajnokság lausitzringi állomásán rendeznek futamot. A nyolc hétvégéből álló idény szeptember 25-én, Hockenheimben zárul.