A Hungaroringre jönnek tesztelni Micheliszék

2017.02.13. 21:39

Korábban már az Index is értesült arról, hogy a Honda a Hungaroringre jön majd az utolsó szezon előtti tesztjével, ám akkor forrásunk még arra kért, tartsuk titokban az információt. Azóta viszont a Honda gyári kocsijait felkészítő JAS Motorsport vezetője, Alessandro Mariani, illetve az ő nyomán a WTCC Blog is elárulta ezt, így mi sem várunk tovább.

Micheliszék tehát március 22-23-án a Hungaroringen fejezik majd be a készülést, utána legközelebb már csak az április 8-9-i marokkói első versenyen ülnek bele a Honda Civicekbe.

Az olasz csapat ezzel elég komoly előszezont tud majd le, hiszen már túl vannak egy spanyolországi és egy olaszországi teszten, március 2-3-án szintén Olaszországban (Vairano) tesztelnek majd, aztán jön a monzai kollektív WTCC-tesz március 14-15-én, illetve a hungaroringi zárás egy héttel később.

Spanyolországban végig Michelisz vezette a 2017-es specifikációjú autót, Vallelungában a múlt héten viszont Tiago Monteiro kapott lehetőséget, részben azért is, hogy hazai pályán Michelisz vezethessen újra.

A komoly készülés persze érthető a Honda részéről, hiszen amellett, hogy legalább négy, de lehet, hogy öt privát Citroën lesz ott a mezőnyben, a Volvo gyári csapata is rettenetes energiákkal, óriási titokban készül a várhatóan nagyon nyílt idei szezonra.