A 16 éves Keszthelyi Vivien nagy lehetőséget kapott

2017.03.16. 19:00

Az Audi hivatalos honlapján jelentette be, hogy márkakupa-sorozatában indítja a tizenhat éves Keszthelyi Vivient. 

A német autógyár a világ minden tájáról jelentkező több száz pilóta közül, számos teszt és vizsga után válogatta ki azokat, akik ebben a szezonban rajthoz állhatnak. A mezőnynek Keszthelyi lesz a legfiatalabb tagja, a riválisok jelentős része 5-8 évvel idősebb. 

Az Audi TT Cup mezőnye a német túraautó-bajnokság, a DTM mezőnyével együtt a híres nürburgringi 24 órás futam hétvégéjén is rajthoz áll. A hét állomásból álló sorozat első versenye május 5. és 7. között Hockenheimben lesz. 

A magyar pilóta már a múlt hét pénteken elutazott az Audi németországi főhadiszállására, ahol a sorozatban részt vevő pilótatársaival együtt készítik fel őket. "Jelenleg a többi versenyzővel együtt veszünk részt egy felkészítő táborban, ahol már többek között az egyforma versenyoveráljainkat is felpróbálhattuk, és számos egyeztetést tartottunk a szezonról. Az első versenyig még lesz időnk gyakorolni, áprilisban lesz egy hivatalos teszt, amin két napig mindenki a pályán lesz, nekem pedig még az akadémián is készülni kell a következő feladatokra" - nyilatkozta Keszthelyi a lehetőségről.