Vérbeli túraautózás után csúszott le a Michelisz-csapat az élről

2017.04.16. 12:32

Szombat után vasárnap is remek rajtot sikerült fognia a M1RA egyik pilótájának a bahreini TCR International-futamon, akkor Roberto Colciago ugrott a harmadik helyről az elsőre, vasárnap pedig Tassi Attila ismételte meg ugyanezt a fordított rajtrácsos futamon, igaz, neki nem sikerült túl sokáig megtartania a helyét a rettentő porossá váló pályán.

Tassi hamar nagyon hátraesett, az első kör végén már csak a hatodik volt, de visszacsúszott az élről rajtoló Ficza Ferenc is, ő a harmadik pozícióba – innen megtámadta James Nasht, de közben rontott, és még hátrébb csúszott vissza.

Az összetett pontversenyek állása

Egyéni

  1. Jean-Karl Vernay, Leopard Racing – 52 pont
  2. Dusan Borkovic, GE-Force – 51
  3. Roberto Colciago, M1RA – 50
  4. Pepe Oriola, Craft-Bamboo – 45
  5. Davit Kajaia, GE-Force – 39
  6. Hugo Valente, Craft-Bamboo – 38
  7. Tassi Attila, M1RA – 36
  8. James Nash, Craft-Bamboo – 34
  9. Ficza Ferenc, Zele Racing – 29
  10. Stefano Comini, Comtoyou Racing – 21
  11. Pierre-Yves Corthals, DG Sport – 18
  12. Gianni Morbidelli, WestCoast Racing – 10
  13. Giacomo Altoé, WestCoast Racing – 6
  14. Mat'o Homola, DG Sport – 5

Csapat

  1. Craft-Bamboo – 103 pont
  2. GE-Force – 90
  3. M1RA – 88
  4. Leopard Racing – 52
  5. Zele Racing – 30
  6. Comtoyou Racing – 25
  7. DG Sport – 24
  8. WestCoast Racing – 21
  9. Icarus Motorsport – 1

Az első kanyar után élre álló Dusan Borkovic egyre nagyobb előnyt autózott ki magának, mögötte viszont teljesen összetömörült a mezőny, helyenként hárman harcoltak egymás mellett az íven, őrült előzéseket produkálva. Egy ideig a grúziai futamgyőztes Davit Kajaia (Alfa Romeo), Stefano Comini (Audi), Tassi Attila (Honda) és Ficza Ferenc (SEAT) harcoltak egymással, majd amikor a két magyar Ficza, Tassi sorrendben meglógott, Kajaia és Comini talált magának két új ellenfelet a harchoz.

A remek, kilincs a kilincsnek versenyzésnek 20 perc, vagyis időlimit, és nem 10 kör után lett vége. Colciago végig ott autózott a VW-nel induló Jean-Karl Vernay mögött, de nem tudta megelőzni a franciát, így ő hagyhatja el Bahreint az összetett első helyén.

Borokvic nagyon simán húzta be a futamot, mögötte két Craft-Bamboo-versenyző, James Nash és Hugo Valente álltak fel még a dobogóra. A három magyar (érdekeltségű) pilóta sorban az 5-6. és 8. helyeken jött be, a szombati futamgyőztes M1RA-versenyző Roberto Colciago lett az ötödik, mögötte jött Ficza, majd Tassi kicsit lemaradva Tassi.

Borkovic futamgyőzelmének és Vernay negyedik helyének köszönhetően Colciago a harmadiik helyre csúszott vissza az összetettben, de az első hármat csak 2 pont választja el, négy futam után tehát rettentő szoros az állás. A csapatversenyben is harmadik helyre csúszott a M1RA, itt a Craft-Bamboo mögött 15, a GE-Force mögött viszont 2 pont a hátrányuk.

A TCR International Series harmadik hétvégéje Belgiumban, a spái pályán jön majd május 6-7-én, már bővebb mezőnnyel, hiszen az európai versenyeket vállaló pilóták is ott lesznek.