Géza
1 °C
16 °C

Mindkét lábát amputálni kellett a hétvégén hatalmas balesetet szenvedő F4-pilótának

2017.04.19. 17:57

Mindkét lábát amputálni kellett Billy Mongernek, annak a brit Forma-4-es pilótának, aki vasárnap, fékezés nélkül csapódott bele versenytársába a brit F4-bajnokság doningtoni futamán. Monger nem láthatta, hogy előtte vészesen lelassult a fin Patrik Pasma, akinek autóját már nem tudta kikerülni.

A kettős amputációról egy adománynyűtő oldal alapján terjedt el a hír, de később a Monger menedzsereként funkcionáló Alice Powell megerősítette, hogy a hír bármennyire szomorú is, igaz. A gyűjtésről szóló felhívást többek között a McLaren F1-csapat igazgatója, Zak Brown és a csapat pihenőn levő pilótája, Jenson Button is megosztotta, hogy segítse a gyűjtést. A szervezők 260 ezer fontot (csaknem 100 millió forint) próbálnak összegyűjteni Monger kezelésére, akinek térd alatt kellett amputálni mindkét lábát. A gyűjtés elképesztő sebességgel haladt, órákkal a meghirdetése után, már az első nap bőven összejött a 260 ezer fontos összeg.

bc747363-ed18-4005-9cd5-ac4beaee3cb0

A 17 éves pilótát közel két óra után tudták csak kiszabadítani a roncsból, majd helikopterrel szállították kórházba. Jelenleg is a nottinghami Queen’s Medical Centre-ben ápolják, állapota kritikus, de stabil, mesterséges kómában tartják, áll az F4 és a BTCC közös szerdai közleményében.

A korábbi F1-pilóta Alex Zanardi lábait is súlyos baleset után kellett levágni, ő 2001-ben sérült meg. Később visszatért a versenypályára, majd paralimpikon lett, Londonban és Rióban is két-két aranyat nyert kézzel hajtott kerékpárosként.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport