Horgonyt kaptak Micheliszék a Hungaroringre

2017.05.06. 14:13

Maximális, 80 kilós büntetősúlyt kaptak a Volvo és a Honda is a 2017-es hungaroringi WTCC-futamokra (május 13-14.), köszönhetően annak, hogy az első két futamon, Marrákesben és Monzában nagyon gyorsak voltak a két gyártó autói.

A Volvo WTCC-s szereplése során először kapta meg a 80 kilós többletet, de a Honda is csak másodszor lesz legalább 1180 kilós – 2016-ban a japán versenyen, Motegiben volt +80 kilójuk, akkor a nyitó, fordított rajtrácsos futamon tripla Honda-dobogó volt Michelisz győzelmével, de a fő futamon is volt egy dobogósuk Tiago Monteiro révén.

A Citroën megőrizte az eddigi 50 kilós többletét, a Lada és a Chevrolet nem kapott súlyokat. Érdekes lesz látni, hogy a nem túl gyors, többnyire relatíve szűk Hungaroringen mennyire változtat az erőviszonyokon, hogy a két gyári csapat 80 kilóval nehezebb lesz az eddigiekhez képest a Citroënnel szemben.

A WTCC büntetősúlyait a korábbi versenyek egyes szakaszaiban (időmérő, első és második futam), az egyes márkák által futott két legjobb kör átlaga alapján számolják 114 másodperces relatív időhöz viszonyítva. Minél nagyobb egy adott márka átlagelőnye a többiekkel szemben, annál több kilót kap.