Valentino Rossi krosszmotorral bukott, veszélyben jövő hétvégi GP-indulása

2017.05.25. 23:44

Krosszmotorral gyakorolt csütörtökön Valentino Rossi, amikor elesett a cavallarai versenypályán, összezúzta a hasát, illetve a mellkasát, és enyhébb agyrázkódást is szenvedett. A rimini kórházba vitték, megfigyelés alatt tartják, bár komolyabb sérülése a jelentések szerint nincs.

A Riminitoday.it úgy értesült, bár sérülései nem súlyosak, előfordulhat, hogy a MotoGP jövő hétvégi Olasz Nagydíját ki kell hagynia. Péntekre valószínűleg többet tudunk, pár vizsgálatot még elvégeznek rajta.

Rossi épp egyik hazai futamán, egyik kedvenc, mugellói pályáján hiányozna. A legutóbbi versenyén, Franciaországban is elesett, de nem történt baja. Az utolsó körben bukott, második helyről, harcban volt a győzelemért.

A vb harmadik helyére csúszott vissza az elsőről, 23 pontos hátrányba, ha Mugellóban nem lehetne ott, végképp elvesznének így sem túl nagy világbajnoki esélyei.

Rossi 38 éves, 1996 óta indul a gyorsasági vb-n, kilencszer nyert bajnokságot, hétszer a MotoGP-ben. Minden nap motorozik, általában saját farmjánák salakpályáján. Ez a harmadik krosszos sérülése, 2010-ben kificamította a vállát, ami sokáig hátráltatta, 2014-ben egyik ujját törte el edzés közben.