Valentino Rossi átment az alkalmasságin

2017.06.01. 16:14

Fittnek nyilvánította az Olasz Nagydíj orvosi brigádja Valentino Rossit, így ott lehet péntektől a mugellói szabadedzéseket, majd a vasárnapi futamon is. Utóbbin persze csak akkor, ha képes rendesen motorozni, mint szerdán mondta, ez csak élesben derül ki.

A 38 éves pilóta egy hete esett krosszmotorral, és szenvedett hasi- és mellkasi zúzódásokat, amik még mindig fájdalmat okoznak neki, így akadályozhatják a versenyzésben is.

A péntek délelőtti tréningen kipróbálja magát, néhány kör után valószínűleg kiderül, mire lehet képes. Minden nap számít persze, így péntekről szombatra, majd vasárnapra is gyógyulhat annyit, hogy alkalmasabb legyen a motorozásra.

Egyelőre minden percet kihasznál a pihenésre, így lemondta az Olasz GP hivatalos sajtótájékoztatóját is, helyette Andrea Iannone ült be. A GP első szabadedzése pénteken 10 óra előtt öt perccel kezdődik, a második kettő után öt perccel lesz.

Rossinak Mugello az egyik hazai pályája, ráadásul egyik kedvence is, így mindenképp ott akar lenni a rajtnál. Sérülése különösen rosszul jött azt nézve, hogy Mugello után a szokásos kettő helyett csak egy hét van a következő futamig, ami a Spanyol Nagydíj lesz Barcelonában, június 9-től 11-ig.