János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nehéz bevenni a sikán a sikánban sikánt

2017.06.09. 11:33

A barcelonai MotoGP-re Luis Salom tavalyi halálos balesete után új s-kanyart terveztek, hogy ne kelljen olyan gyorsan venniük azt a kanyart, ahol a spanyol tragikusat bukott, és ne is kelljen a Forma-1-nek épített sikánt használniuk.

Az új az F1-es előtt kanyarodik balra, majd rögtön vissza az eredeti vonalvezetésre, és a legtöbb versenyző már akkor ágállt ellene, mikor képen látta. Nagyon természetellenes ugyanis, a beépítésével két sikán követi egymást közvetlenül egymás után, vagyis az egész egy sikánkomplexum.

Olyannyira szokatlan, hogy a tavalyi Holland GP győztese, Jack Miller a Spanyol GP pénteki szabadedzésén nem is volt hajlandó bevenni, a régi, F1-es sikánt használta négyszer egymás után, míg a többiek az újat. A felügyelők bemutatták neki a kizárást jelentő fekete zászlót, de ebből még nem kellett tudnia, mi a baj, úgyhogy Marc Marquez megmutatta neki, merre is kell kanyarodni helyesen.

Miller ekkor döbbenhetett rá, hogy addig folyamatosan szabálytalanul kanyarodott. Valószínűleg csak nem figyelt oda a brífingen, vagy a pályán nem koncentrált, az ügynek nagyobb következménye nem valószínű, hogy lesz.

A száradó pályás első szabadedzést Marquez nyerte, Vinales hatodik, Miller tizenkettedik, Rossi 17. lett. Folytatás kora délután.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!