200 km/h-nál bukott óriásit Michelisz 17 éves pilótája

2017.06.09. 15:32

Hatalmas bukást úszott meg pénteken a M1RA még éppen 17 éves versenyzője, Tassi Attila a Salzburgringen – 200 km/h-s tempónál szállt el, és ütközött a szalagkorlátba a hátsó 11-es kanyarban, de sérülés nélkül megúszta. „Kicsit megrázta az eset, ami érthető. Ez a legfontosabb, hogy rendben van” – mondta pilótájáról Michelisz Norbert.

A baleset a második pénteki teszten történt. Az elsőt a második legjobb idővel zárta Tassi, egyedül Pepe Oriola volt gyorsabb nála, és a második gyakorláson is jól haladt, mielőtt kisodródott volna. Bár ő karcolás nélkül szállt ki a kocsiból, a M1RA Honda Civic Type-R-je nem volt ilyen szerencsés, súlyosan megsérült a kocsi, amit szombatig biztosan nem tudnak helyrehozni.

Update: a Honda túraautóit építő JAS Motorsport épp rendelkezett egy plusz TCR-specifikációjú Honda Civickel, ami már útban is van Olaszországból Salzburg felé, hogy Tassi rajthoz állhasson.

A kocsi hátulja csúszott meg fékezés közben, a korlátot már orral kapta el a Honda, utána kétszer át is fordult az autó, majd a pálya közepén állt meg.

„A becsapódás szöge volt a fő probléma, a kocsi teljesen összetört. Ki kell találnunk valamit, hogy holnap el tudjuk indítani, Attila rendben van, mi is azt szeretnénk, hogy versenyezzen, találnunk kell valami megoldást” – nyilatkozta a helyszínen tartózkodó M1RA-tulajdonos Michelisz Norbert a TouringCarTimes-nak.

Telefonon az Indexnek is megerősítette Michelisz, hogy a kocsit nem tudják kijavítani szombatra, jelenleg azon dolgoznak, hogy szerezzenek egy Honda Civicet egy napon belül, hogy rajthoz tudjon állni Tassi.

A TCR International Series idei ötödik hétvégéjét rendezik most az ausztriai pályán, szombaton két, egyenként félórás szabadedzéssel (10.00 és 12.00) folyatódik a program, majd délután 3-tól jön az időmérő. A vasárnapi futamok 13.05-kor és 14.35-kor indulnak majd.

Négy versenyhétvége után Michelisz Norbert csapata, a M1RA, és annak pilótái is jól állnak – a csapat 24 pontos előnnyel vezeti az összetettet, míg egyéniben Roberto Colciago a második, Tassi Attila pedig a negyedik helyen áll.

Az osztrák hétvége után egyből a Hungaroringre jön majd a TCR International, ahol a DTM betétfutamaként rendezik a versenyeket – itt Michelisz maga is indul majd saját csapatában.