Órák alatt szereztek új kocsit Micheliszék a totálkáros helyett

IMG 1796
2017.06.10. 09:36

Elképesztő munka zajlott az éjjel a M1RA-nál, ahol pár óra volt csak arra, hogy szerezzenek egy pótautót Tassi Attila pénteken teljesen összetört Honda Civic Type-R-je helyett. A megoldást végül a Honda túraautóit építő JAS Motorsport jelentette, amely még péntek este útnak tudott indítani egy autót Salzburgba.

Ez hajnali 3-kor érkezett meg a TCR International ötödik versenyhétvégéjének helyszínére, ezután a csapat egész éjjel dolgozott, hogy szétszedjék, átnézzék, majd összeszereljék az autót. Eközben a dekoros csapatot is kivitték Salzburgba, hogy Tassi pontosan ugyanolyan felmatricázott autóval indulhasson, mint amivel eddig versenyezzen – a műszaki átnézés mellett ezt is megcsinálni nem kis feladat volt.

A hajnalban megérkezett autó egyébként nem más, mint az, amivel Michelisz Norbert indult volna jövő hétvégén a Hungaroringen, így a magyar TCR-futamra újabb logisztikai akadály lesz a harmadik autó előteremtése, de minden erővel azon vannak a M1RA-nál, hogy Michelisz is indulhasson, és a hogy a pénteki eset is mutatja, elég gyorsan meg tudnak oldani minden váratlan helyzetet.

Az őrült hajtás ellenére viszont egy pillanatig sem gondolkodtak azon, hogy ne vállalnák be az éjszakai szerelést, árulta el Michelisz az Indexnek, fontos ugyanis, hogy minden lehetséges pontot megszerezzenek a bajnokságban, hiszen a csapatversenyben első helyen áll a M1RA, a pilótáknál pedig Roberto Colciago a második, Tassi pedig a negyedik.

Éppen ezért jelenleg is dolgoznak azon, hogy Tassi az új autó ellenére ne kapjon büntetést motorcsere miatt, hiszen lényegében nem motorprobléma miatt kényszerültek a váltásra, de egyelőre nem tudni, sikerrel járnak-e a versenybíróknál. (A Zengő-pilóta Ficza Ferenc autócsere miatt a mezőny végéről kezdi majd az első futamot, ez alapján Tassi is erre számíthat.)

Az viszont biztos, hogy a pénteki bukást sérülés nélkül megúszó Tassi már ott lesz a szombati időmérőn, sőt, már a szombati első szabadedzésen is autóba tudott ülni. Folytathatja a pénteki bukásig jól alakuló hétvégéjét, hiszen az első teszten a második legjobb időt autózta, a második teszten is ott volt a legjobbak között a megszakításig.