Szilvia
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Az utolsó két körben azt képzeltem, nem esik

2017.06.26. 11:41

Valentino Rossi bő egy év után nyert újra futamot a MotoGP-ben, vasárnap Assenben már tizedszer győzött. Nagy verseny volt, és irtó nehéz, mert az utolsó nyolc körben szemerkélő esőben kellett menniük. Ez a legrosszabb, mert a pálya nedvesedik, de száraz gumi van a motoron, mintha jégen mennének, csukott szemmel, mert az aszfalt állapota folyamatosan változik, és kanyarról kanyarra más lehet. Reszkírozni kell. Rossi és a mögötte 63 ezreddel bufó Danilo Petrucci meg is tette, mindent feltettek egy lapra, az utolsó körökben elhúztak a Marquez-Crutchlow-Dovizioso hármastól.

Rossi majdnem napra pontosan 20 éve győzött először Assenben, így szép jubileum lett.

Ezért az érzésért csinálom, ami a futam utáni két-három órában van meg, ki kell élveznem. Örülök, így egy év után még szebb az egész. Tízszer nyertem már Barcelonában, és ez most Assenben is a tizedik győzelmem, ráadásul a bajnokság miatt is fontos, mert együtt vagyunk az elején

- mondta az egyik olasz tévécsatornának.

Együtt vannak bizony, annyira, hogy négyen állnak 11 ponton belül: Dovizioso mögött négy ponttal van lemaradva Rossi csapattársa, Maverick Vinales, utána jön Rossi -7-tel, majd Marquez -11-gyel.

valassen

Ha nincs az eső, valószínűleg egész sima futam lett volna Rossinak, 10 körrel a vége előtt kapcsolt rá, a harmadikról az első helyre előzte magát, majd két kör alatt egy másodperccel elhúzott az üldözőktől.

Amikor az élre álltam, és elléptem, nagyon optimista voltam, kézben tartottam a versenyt, erre elkezdett esni, és befogtak. Petrucci az ilyen helyzetekben mindig nagyon erős, amellett, hogy idén már szárazon is az. Élre állt, de gyorsan kiderült, hogy neki is figyelnie kell. Az utolsó két körben azt képzeltem, hogy elállt az eső. Azt mondtam, szerintem nem esik. De legalábbis szinte már alig. Nyernem kellett.

Pedig esett, ugyanúgy, ha nem jobban, mint addig, ő és Petrucci elképesztően nagyot mentek.