Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Ködbe vesztek Micheliszék Argentínában

03717011 0579
2017.07.15. 15:51

Csúszással indult a WTCC, vagyis a túraautó-világbajnokság argentin hétvégéjének első szabadedzése, akkora köd volt ugyanis Argentínában, hogy nem tudták biztonságban pályára engedni az autókat. Végül az eredetileg meghirdetett időponthoz képest 45 perces késéssel elkezdték a gyakorlást, ám még mindig akkora köd volt, hogy még a kétharmadáig sem jutottak el, félbe kellett szakítani.

Nem ez volt az egyetlen közjáték, a WTCC-újonc Szabó Zsolt Dávid miatt korábban meg kellett állítani a szabadedzést, a fiatal pilóta alatt ugyanis megállt a Zengő Motorsport Honda Civicje. Az Aurélien Panist váltó Szabó elmondta, hogy reméli, a második szabadedzésen már legalább két kört meg tud tenni, hogy minél több tapasztalata legyen az autóról az időmérő előtt.

Sokkal többet a többiek sem töltöttek az autóban, ötnél több kört egyedül a ladás Kevin Gleason ment, ő hatszor mert körbe. A félbeszakított gyakorláson Michelisz Norbert volt a leggyorsabb, 4 tizedet vert csapattársára, Tiago Monteiróra, a harmadik helyre a volvós Nicky Catsburg ért oda.

A második szabadedzésen Catsburg volt a leggyorsabb, mögötte az argentin Esteban Guerrieri, majd Monteiro és Michelisz zártak.

Az időmérő magyar idő szerint este 20.00-kor indul majd.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?