Ködbe vesztek Micheliszék Argentínában

03717011 0579
2017.07.15. 15:51

Csúszással indult a WTCC, vagyis a túraautó-világbajnokság argentin hétvégéjének első szabadedzése, akkora köd volt ugyanis Argentínában, hogy nem tudták biztonságban pályára engedni az autókat. Végül az eredetileg meghirdetett időponthoz képest 45 perces késéssel elkezdték a gyakorlást, ám még mindig akkora köd volt, hogy még a kétharmadáig sem jutottak el, félbe kellett szakítani.

Nem ez volt az egyetlen közjáték, a WTCC-újonc Szabó Zsolt Dávid miatt korábban meg kellett állítani a szabadedzést, a fiatal pilóta alatt ugyanis megállt a Zengő Motorsport Honda Civicje. Az Aurélien Panist váltó Szabó elmondta, hogy reméli, a második szabadedzésen már legalább két kört meg tud tenni, hogy minél több tapasztalata legyen az autóról az időmérő előtt.

Sokkal többet a többiek sem töltöttek az autóban, ötnél több kört egyedül a ladás Kevin Gleason ment, ő hatszor mert körbe. A félbeszakított gyakorláson Michelisz Norbert volt a leggyorsabb, 4 tizedet vert csapattársára, Tiago Monteiróra, a harmadik helyre a volvós Nicky Catsburg ért oda.

A második szabadedzésen Catsburg volt a leggyorsabb, mögötte az argentin Esteban Guerrieri, majd Monteiro és Michelisz zártak.

Az időmérő magyar idő szerint este 20.00-kor indul majd.