Életveszélyes Indy-baleset, a másik kocsi tetején landolt egy autó

2017.08.27. 13:16

Elképesztően szerencsés végkimenetelű baleset volt a hajnali IndyCar-futamon az illinois-i Gateway versenypályán, ahol rögtön a rajt után pördült meg Ed Carpenter, majd landolt Will Power kocsijának a tetején.

Az ijesztő bukást mindketten sérülés nélkül megúszták, ami a csodával határos, figyelembe véve, hogy milyen közel volt Carpenter autója Power fejéhez.

A két pilóta elmondása szerint a csúszós, vizes aszfalt és a hideg gumik is hozzájárultak ahhoz, hogy mindketten kipördültek, majd háttal csapódtak a falba. Ekkor ugrott meg Carpenter kocsija, és találta majdnem fejen landolás közben Powert.

A pálya valóban nagyon csúszós volt, Tony Kanaan már a parádékörök alatt a falnak csapódott, később viszont nem történt nagyobb baleset.

A futamon visszatért a mezőnyben az a Sébastien Bourdais, aki még az Indy 500-ra készülve szenvedett súlyos balesetet, egyből jó eredménnyel, 10. hellyel zárt. A futamot Josef Newgarden nyerte, a legutóbbi négy versenyből hármat megnyert ezzel, az előzőn is második lett. Előnye így már 31 pont a mostani futamon és az összetettben is második Scott Dixon előtt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport