Valentino Rossi: Amint tudok, visszatérek

GettyImages-538250324
2017.09.01. 11:22

A Yamaha péntek délelőtt hosszabb közleményt adott ki Valentino Rossiról, aki csütörtökön szenvedett kettős lábtörést enduróedzés közben, nem messze olaszországi otthonától.

Megerősítették, hogy az éjjel, hajnal kettő és három óra között Rossit megoperálták, a csontokat helyre tették, és fémlapokkal összeillesztették. A műtét jól sikerült, annyira, hogy Rossi pár szót már mondott is.

Jól ment a dolog, reggel, mikor felébredtem, máris jól éreztem magam. Köszönök mindent az anconai kórház dolgozóinak, különösen Pascarella doktornak, aki megműtött. Elnézést ezért az incidensért, azon leszek, hogy amint tudok, motorra ülhessek újra. Mindent megteszek, hogy ez mihamarabb megtörténjen.

Rossinak ugyanaz a jobb lába, ugyanazok a csontjai törtek el, mint hét éve, eddigi egyetlen súlyos bukásánál, ami a mugellói Olasz GP egyik edzésén történt. Akkor nyílt törése volt, a mostani valószínűleg nem ennyire súlyos. Hat hetet hagyott ki 2010-ben, mielőtt visszatért a versenyzéshez.

GettyImages-493682548
Fotó: Mirco Lazzari gp

Bár már 38 éves, nyilatkozatából nem az látszik, hogy megpróbálja rendesen kipihenni magát, és hosszabb kihagyással rákészülni 2018-ra. Amint tud, motorozni akar újra. Az időzítéssel különösen peches, jövő hétvégén épp az abszolút hazai versenye, a misanói San Marinó-i GP jön, amire minden évben leginkább készül.

A visszatéréséről még korai beszélni, elméletileg Misanót és a két hét múlva következő aragóniai futamot biztosan ki kell hagynia. Elméletileg.