Rossi kettős lábtöréssel indul a MotoGP-ben

2017.09.20. 14:53

A hétfői és a keddi utcai motoros tesztek után Valentino Rossi úgy döntött, elutazik a hétvégi Aragóniai GP helyszínére, és megpróbál indulni a nagydíjon. A kilencszeres világbajnok 20 napja szenvedett kettős lábtörést endurós edzés közben, megműtötték, orvosai 30-40 napos pihenőt írtak elő neki.

A motorosok persze másképp fogják fel az ilyesmit, a 38 éves 18 nap után már motorra ült, 21 nap után, pénteken elindul a szabadedzésen, akkor derül majd ki, tudja-e vállalni a hétvége további részét.

A hét elején kipróbáltam a lábam, fáj, de azt éreztem, amit kellett. Szerda reggel megvizsgáltak a dokik, és pozitív híreket kaptam. Spanyolországban még át kell mennem a GP-alkalmasságin, ha megvan, utána meglátjuk, hogy alakul. A versenymotorral sokkal nehezebb lesz, mint egy utcai géppel

- idézte a Gazzetta Rossit.

Csapata, a Yamaha korábban már kijelölte beugrónak egyik Superbike-pilótáját, Michael van der Markot, ő is ott lesz péntektől, és ha kell, azonnal átveszi Rossi helyét.

A klasszis negyedik a pontversenyben 42 ponttal a vezető Marquez és Divizioso mögött, a bajnokságra valójában már nincs esélye. Balesete előtt lehetett volna, 26-tal volt lemaradva a vébéelsőtől. A bajnokságból öt futam van még hátra.