Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

MotoGP: Rossi törött lábbal is majdnem dobogós

2017.09.24. 14:52

Már az is csodával határosnak mondható, hogy augusztus 31-i kettős lábtörése után el tudott indulni Valentino Rossi az Aragón Nagydíjon, az pedig, hogy az időmérőn harmadik lett, lényegében felfoghatatlan. A 38 éves olasznak a futamon ezt nem sikerült felülmúlnia, de a hihetetlen fájdalmak árán elért ötödik hely is hatalmas bravúr tőle.

A rajt után Jorge Lorenzo, Valentino Rossi , Marc Márquez és Andrea Dovizioso négyese meglépett a többiektől, az elmúlt öt évben itt csak első és második helyeket gyűjtő Lorenzo stabilan vezetett, mögötte Rossi jött, majd a hazai közönség előtt néha vakmerő előzésekbe fogó Márquez és Divizioso kettőse.

A futam második fele több mozgást hozott, előbb Márquez küzdötte fel magát az első helyre Rossi és Lorenzo megelőzésével, majd Dani Pedrosa jött fel hatalmasat a második helyig. A végére Rossi az ötödik helyre csúszott vissza – ami a 24 nappal korábban elszenvedett kettős lábtörését nézve így is hatalmas eredmény –, miután pár körrel a vége előtt csapattársa, Maverick Viñales is megelőzte.

Márquez ezzel meglépett a pontversenyben, a futamig 199 ponttal holtversenyben álltak Andrea Doviziósóval, négy versennyel a szezon vége előtt viszont 16 ponttal előzi az olaszt, Márquez 224, Dovizioso 208, Viñales pedig 196 ponttal várja a folytatást.