Az év hajráját futotta Japánban Dovizioso és Márquez, nagyon nyílt a vb

2017.10.15. 08:22

Az év versenyét csinálta Marc Márquez és Andrea Dovizioso a MotoGP-szezon tizenötödik futamán Japánban, Motegiben. A hatalmas esőben Márquez hamar élre állt, de nem tudott igazán komoly előnyt kiharcolni magának, a kilencediknek induló Dovizioso végig elég szorosan követte, és öt körrel a vége előtt a verseny leggyorsabb körét futva meg tudta előzni Márquezt.

Ami innen jött, az a szezon három legjobb köre volt – ennyi kellett a spanyolnak, hogy visszaküzdje magát. Dovizioso az előzés után elhúzott egy másodpercre, úgy tűnt, megvan a tempója ahhoz, hogy simán megnyerje a futamot, de Márquez egy pillanatnyi kihagyás után egyből visszagyorsult, és utolérte az olaszt.

Az utolsó három körben legalább ötször cseréltek helyet az élen. Az utolsó előtti kört egész jó előnnyel kezdte Márquez, sőt, még a kör felénél is jól tartotta Doviziosót, aki a 11-es kanyarban kockázatos manőverre szánta el magát, de bejött neki. Márquez kisebb hibája után támadt az olasz, elment belül, onnantól pedig már csak az volt a dolga, hogy ne hibázzon, három kanyar után pedig megnyerte az őrült versenyt, hihetetlenül szorossá téve a világbajnoki harcot.

A szezonból még három verseny van hátra – Ausztrália, Malajzia és a Valencia –, Márquez előnye pedig 11 pontra csökkent.