Szupersztárt vet be a Volvo Michelisz ellen

dsc4669
2017.11.29. 09:11

Ugyan a szezon elején kizártnak tartották a Volvónál, hogy a fejlesztőpilótának leigazolt négyszeres világbajnok Yvan Mullert élesben is autóba ültessék, a svédek végül csak nem tudtak ellenállni a kísértésnek, és a katari szezonzárón bevetik a franciát, aki Néstor Girolami autóját kapja meg.

Az argentin Girolami elszállt a vb-harcban, 112 ponttal a kilencedik helyen áll, a nyolcadik hely elérhetetlen számára, ezért logikus, hogy a három Volvo-pilóta közül őt váltották le. A helyére beülő Mullernek, aki 2008-ban, 2010-11-ben és 2013-ban volt világbajnok (egyszer SEAT-tal, majd háromszor Chevrolet-val), kettős szerepe lesz:

  • egyrészt a világbajnoki pontversenyt 255,5 ponttal vezető Thed Björköt kell majd segítenie,
  • másrészt a csapatversenyben 12,5 pontos előnyt őrző Volvo gyártói címének bebiztosítására kell.

Muller katari érkezése rossz emlékeket idézhet fel tavalyról, akkor ugyanis a francia elengedése, de minimum kétes hibája miatt került elé Tiago Monteiro, aki így elhappolta a vb-bronzot Michelisz elől.

Muller túraautó-vb-s pályafutása alatt a négy vb-cím mellé 48 futamgyőzelmet, 29 pole pozíciót, 38 leggyorsabb kört gyűjtött, és összesen 571 körön át vezette a mezőnyt. 2016 végétől a Volvo fejlesztőpilótájaként dolgozik, óriási szerepe van abban, hogy a svéd gyártó a WTCC-program elindítása utáni második évben esélyessé lépett elő.