A kilencszeres bajnok visszatér a rali-vb-be

2017.12.20. 15:44

A kilencszeres világbajnok, francia Sébastien Loeb a következő idényben visszatér a rali-világbajnokság mezőnyébe, írja az MTI. A WRC sajtószolgálatának szerdai híre szerint a 43 éves Loeb három futamon áll rajthoz a Citroënnel: márciusban Mexikóban, áprilisban Korzikán és októberben Spanyolországban.

Navigátora ezúttal is Daniel Elena lesz, akivel 2004 és 2012 között sorozatban kilencszer lettek világbajnokok. Loeb visszatéréséről augusztus óta pletykálnak, miután kipróbálta a C3-as modellt.

A szakág történetének legsikeresebb pilótája elismerte, a WRC csábítása túlságosan nagynak bizonyult, hogy ellenálljon.

Az érzés, amikor egy ralihétvégére készülök, az egyik legizgalmasabb, amit valaha tapasztaltam. Nagyon örülök, hogy versenykörülmények között vezethetek egy új modellt, ráadásul abban a csapatban, amellyel rengeteg sikert elértem

- nyilatkozta.

Először 1999-ben, legutóbb pedig 2015 januárjában állt rajthoz a rali-vb-n, 78 futamot nyert.

Mint kifejtette, a csapatnál mindenki elégedett volt az idei teszteredményekkel, beleértve őt is, ezért logikus lépésnek tűnt, hogy három versenyre visszatérjen, és ezt Yves Matton, a Citroën Racing igazgatója is megerősítette.

"Nincsenek elvárásaim, csak élvezni akarom a futamokat" - mondta Loeb.

Élvezetben a drukkereknek sem lesz hiány, összecsaphat ugyanis régi nagy ellenfelével, Sebastien Ogier-vel. Ogier Loeb visszavonulása óta az összes rali-vb-évadot megnyerte, ötszörös világbajnok zsinórban, 2013 óta. (Index/MTI)