Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Michelisz szimulátorával készül az F1-legenda lánya

2018.01.23. 11:53

Michelisz Norbert szimulátorcégével, a SIMTAG-gal készül a nyári Pikes Peak-csúcstámadásra a nyolcszoros F1-futamgyőztes Jacky Ickx lánya, Vanina Ickx.

Ickx egy Gillet Vertigóval indulna majd a világ legnagyobb kihívását jelentő hegyi felfutójára – a jelentkezését már el is fogadták a Pikes Peak szervezői, így megkezdheti a felkészülést a SIMTAG gépével, illetve segítségével.

A kétszeres F1 világbajnoki ezüstérmes Jacky Ickx lánya, Vanina korábban indult a DTM-ben (2006-07), kipróbálta magát a GT világbajnoki sorozatában még 2011-ben, és összesen hét Le Mans-i 24 órás versenyt teljesített, a legjobbja a 2011-es hetedik hely volt.

A coloradói Pikes Peak nemzetközi hegyi felfutó 156 kanyarból áll, 19,99 km hosszú, a pályacsúcs pedig a kilencszeres ralivilágbajnok Sébastien Loebé még 2013-ból egy speciálisan a Pikes Peakre épített Peugeot 208-cal, ideje 8:13.878.