A világbajnok, a négyszeres világbajnok és két Michelisz-csapattárs is a WTCR-ben

2018.02.09. 12:12

A WTCC-ben tavaly a Honda gyári csapatánál szereplő Esteban Guerrieri és Tiago Monteiro is marad a japán gyártó kötelékében a 2018-as túraautó-világkupára, előbbi a belga Boutsen Ginion Racingnél versenyez majd, utóbbi a német Münnich Motorsportnál folytatja a vadonatúj Honda Civic FK8 Type R TCR-rel.

Úgy tudjuk, Monteiro csapattársa a szintén WTCC-veterán Tom Coronel lesz majd, a Münnichnél pedig a csapatvezető René Münnich ül majd be az argentin Guerrieri mellé.

A tavaly szeptemberben súlyos tesztbalesetet szenvedő Monteiro azt mondta, megterhelő volt az előző fél év, amiben nem is versenyezhetett sérülései miatt, de már alig várja a szezon kezdetét. Guerrieri a tavalyi szezon fontosságát emelte ki, áttörést jelentett számára a WTCC-szereplés, majd a Hondától kapott gyári lehetőség.

Az már korábban eldőlt, hogy Michelisz Norbert a Hyundaijal, a BRC Motorsport pilótájaként indul majd Gabriele Tarquini csapattársaként.

Ugyanilyen márkát választott a négyszeres világbajnok Yvan Muller is, aki saját nevét viselő csapatával nevez a WTCR-be, ráadásul megszerezte a tavalyi világbajnok Thed Björköt is. A francia szerint már nem az eredményen van a hangsúly, hanem csapatvezetőként szeretne fejlődni, de ettől még a maximumot várja el csapatától.

Alakul a TCR Europe is

Pénteken jelentette be a tavalyi TCR International Seriesben induló Craft-Bamboo, hogy nem a WTCR-ben, hanem a TCR Europe-ban indulnak majd, ezzel a második csapat lett a Craft-Bamboo, amely hivatalosan is jelezte az indulását a sorozatban az olasz Target Competition után. A Craft-Bamboo két, a Target három kocsival vág majd neki a hét európai versenyhétvégéből álló idénynek.