Viola
-6 °C
-2 °C

Michelisz után a csapata is Hyundaira vált

m1rahyundai v3
2018.02.23. 09:58

Michelisz Norbert után csapata, a TCR International Series 2017-es csapatbajnoki címét begyűjtő M1RA is márkát vált a 2018-as szezonra, és a Hondát elhagyva Hyundaijal folytatják. A dél-koreai Hyundai Motorsport támogatásával, két i30 N TCR versenyautóval indulnak majd az idényben, ám egyelőre nem közölték, hogy melyik sorozatban.

Többször jártam a Hyundai németországi bázisán, ahol egy fedél alatt fejlesztik a ralis és túraautós projektjeiket. Lenyűgöző a profizmus és az elhivatottság, amivel a TCR-projekthez hozzáállnak. Büszke vagyok, hogy egy ilyen szervezet értéket látott bennünk, és az eddigi információk alapján hiszek benne, hogy az i30 N TCR-rel a miénk lehet az egyik legerősebb csomag a kategóriában. Ahhoz, hogy kihozzuk a maximumot a csapatunkban rejlő lehetőségekből, szoros kapcsolatra van szükségünk egy elszánt gyártóval, úgyhogy alig várom a közös munkát.

– mondta a M1RA közleményében Bári Dávid.

Hyundai Motorsport Customer Racing vezető értékesítője, Andrew Johns is üdvözölte az együttműködést: "Azzal, hogy tavaly megnyerték a TCR International csapatbajnoki címét, bebizonyították, hogy félelmetesen profi társaságról van szó. Biztosak vagyunk benne, hogy a már most kitűnő eredményekkel rendelkező M1RA az i30 N TCR-rel győzelmekért fog harcolni idén, akármelyik bajnokságban induljon is el. Lelkesen fogjuk támogatni a csapatot és versenyzőit az előttünk álló szezonban.”

Ami a 2018-as szezont illeti, Bári még nem szolgált konkrétumokkal, de elmondta, hogy több lehetőségük is van a szezonra, nagyon dolgoznak a WTCR- vagyis a világkupa-szereplésen, ami ha nem jön össze, akkor valamelyik európai TCR-sorozatban indulnak majd.

A Hyundai 2017 végére kifejlesztett i30 N TCR versenyautói három versenyhétvégén bizonyítottak az előző szezonban, az első hat versenyen két győzelmet, három dobogót, egy pole pozíciót és három leggyorsabb kört szereztek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!