Máté, Mirella
4 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

Michelisz után a csapata is Hyundaira vált

m1rahyundai v3
2018.02.23. 09:58

Michelisz Norbert után csapata, a TCR International Series 2017-es csapatbajnoki címét begyűjtő M1RA is márkát vált a 2018-as szezonra, és a Hondát elhagyva Hyundaijal folytatják. A dél-koreai Hyundai Motorsport támogatásával, két i30 N TCR versenyautóval indulnak majd az idényben, ám egyelőre nem közölték, hogy melyik sorozatban.

Többször jártam a Hyundai németországi bázisán, ahol egy fedél alatt fejlesztik a ralis és túraautós projektjeiket. Lenyűgöző a profizmus és az elhivatottság, amivel a TCR-projekthez hozzáállnak. Büszke vagyok, hogy egy ilyen szervezet értéket látott bennünk, és az eddigi információk alapján hiszek benne, hogy az i30 N TCR-rel a miénk lehet az egyik legerősebb csomag a kategóriában. Ahhoz, hogy kihozzuk a maximumot a csapatunkban rejlő lehetőségekből, szoros kapcsolatra van szükségünk egy elszánt gyártóval, úgyhogy alig várom a közös munkát.

– mondta a M1RA közleményében Bári Dávid.

Hyundai Motorsport Customer Racing vezető értékesítője, Andrew Johns is üdvözölte az együttműködést: "Azzal, hogy tavaly megnyerték a TCR International csapatbajnoki címét, bebizonyították, hogy félelmetesen profi társaságról van szó. Biztosak vagyunk benne, hogy a már most kitűnő eredményekkel rendelkező M1RA az i30 N TCR-rel győzelmekért fog harcolni idén, akármelyik bajnokságban induljon is el. Lelkesen fogjuk támogatni a csapatot és versenyzőit az előttünk álló szezonban.”

Ami a 2018-as szezont illeti, Bári még nem szolgált konkrétumokkal, de elmondta, hogy több lehetőségük is van a szezonra, nagyon dolgoznak a WTCR- vagyis a világkupa-szereplésen, ami ha nem jön össze, akkor valamelyik európai TCR-sorozatban indulnak majd.

A Hyundai 2017 végére kifejlesztett i30 N TCR versenyautói három versenyhétvégén bizonyítottak az előző szezonban, az első hat versenyen két győzelmet, három dobogót, egy pole pozíciót és három leggyorsabb kört szereztek.