Tassi Attila elhagyja Micheliszéket, ellenük folytatja

2018.03.14. 11:27

Tassi Attila 18 éves kora ellenére sokáig versenyben volt a TCR International Series bajnoki címéig, ahol végül második lett, de a M1RA-t, Michelisz Norbert csapatát bajnoki címhez segítette. 2018-ban viszont elválnak Tassi és a M1RA útjai, a 18 éves tehetség ugyanis annál a JAS Motorsportnál folytatja, amely eddig a Honda WTCC-s projektjéért felelt. Vagyis Tassi lényegében Michelisz helyére lép a JAS csapatában.

Tassi a brit Josh Files oldalán a TCR Európa-kupában, pont Micheliszék ellen indul majd, mindketten a JAS Motorsport hivatalos tesztpilótái is lettek emellett. Files a német TCR-bajnokságból lép tovább a nagyobb régiót lefedő bajnokságra, tavaly egyébként Files a M1RA-hoz is beugrott a szezonzáró versenyre.

A JAS természetesen megtartja hondás kapcsolatát, és a 2018-as Civiceket készítik majd fel a versenyzésre, Tassi és Files egy eddig meg nem nevezett hondás csapatnál indulnak majd, amely várhatóan a JAS partnercsapata lesz a 2018-as szezonban.

A május 5-6-án, a franciaországi Paul Ricard versenypályán induló sorozatra öt csapat jelezte biztos indulását, a M1RA pont múlt héten jelentette be, hogy egyik pilótája Nagy Dániel lesz, aki a Zengő Motorsporttól igazol hozzájuk.