Árpád
-2 °C
4 °C

Tassi Attila elhagyja Micheliszéket, ellenük folytatja

2018.03.14. 11:27

Tassi Attila 18 éves kora ellenére sokáig versenyben volt a TCR International Series bajnoki címéig, ahol végül második lett, de a M1RA-t, Michelisz Norbert csapatát bajnoki címhez segítette. 2018-ban viszont elválnak Tassi és a M1RA útjai, a 18 éves tehetség ugyanis annál a JAS Motorsportnál folytatja, amely eddig a Honda WTCC-s projektjéért felelt. Vagyis Tassi lényegében Michelisz helyére lép a JAS csapatában.

Tassi a brit Josh Files oldalán a TCR Európa-kupában, pont Micheliszék ellen indul majd, mindketten a JAS Motorsport hivatalos tesztpilótái is lettek emellett. Files a német TCR-bajnokságból lép tovább a nagyobb régiót lefedő bajnokságra, tavaly egyébként Files a M1RA-hoz is beugrott a szezonzáró versenyre.

A JAS természetesen megtartja hondás kapcsolatát, és a 2018-as Civiceket készítik majd fel a versenyzésre, Tassi és Files egy eddig meg nem nevezett hondás csapatnál indulnak majd, amely várhatóan a JAS partnercsapata lesz a 2018-as szezonban.

A május 5-6-án, a franciaországi Paul Ricard versenypályán induló sorozatra öt csapat jelezte biztos indulását, a M1RA pont múlt héten jelentette be, hogy egyik pilótája Nagy Dániel lesz, aki a Zengő Motorsporttól igazol hozzájuk.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?