WTCR: hét hónap alatt sem épült fel teljesen, Monteiro nem indulhat Marokkóban

2018.03.26. 10:20

Bár a 2018-as szezonra Tiago Monteirót nevezte a Honda Civic TCR-ekkel induló Boutsen Ginion Racing a túraautó-világkupába, már a csapat monzai tesztjén felmerült, hogy a tavaly augusztus végén csaknem végzetes tesztbalesetet szenvedő portugál nem biztos, hogy rendben lesz a szezonnyitóra.

A Honda Racing – Monteiro az ő pilótájuk, a Boutsen Ginion csak versenyezteti a portugált – hétfőn viszont már közölte a várható rossz hírt, miszerint Monteiro nem állhat rajthoz április 7-8-án a marokkói versenyhétvégén, mert még nem áll készen a versenyzésre. Monteiro helyét a belga csapat belga tesztpilótája, Benjamin Lessennes veszi majd át.

A Honda másik gyári szerződéssel rendelkező pilótája, aki papíron beugorhatna Monteiro helyére, Esteban Guerrieri viszont a Münnich Motorsportnál versenyez, így a Boutsen Ginionnak saját erőből kellett megoldani a pótlást. Az, hogy a szezon előtt tesztpilótaként szerződtették Lessennes-t, azt mutatja, hogy készültek arra az eshetőségre, hogy Monteiro nem versenyezhet majd legalább a szezon egy bizonyos részén.

"Tudtam, hogy benne van a pakliban, az emberi test felépülése nem egy egzakt dolog, mindenkinél más tempóban megy. Bár a fizikai kondícióm hihetetlenül gyorsan visszajött, a látásom még nem tökéletes, és így nem térhetek vissza a versenypályára" – áll Monteiro összefoglalója a Honda közleményében. A portugál azt is kiemelte, hogy nem vállalhat kockázatot, és bár mindent megtett a visszatérés érdekében, be kell látnia, hogy még nem áll készen.

Tiago Monteiro 2018-as Hondája
Tiago Monteiro 2018-as Hondája
Fotó: Honda Racing

Tiago Monteiro még 2017 augusztusának legvégén, a Honda barcelonai tesztjén sérült meg, amikor egy fékhiba miatt fékezés nélkül csapódott az egyes kanyar végén a szalagkorlátnak. Két hétig kezelték kórházban agyrázkódással, illetve az agyában képződött vérömlenyek miatt, ezek nyomták meg a látóigeit. A portugál a baleset után kihagyta a teljes őszi WTCC-szezont, és ezek szerint legkorábban április 28-29-én, a hungaroringi WTCR-futamon térhet vissza.