Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Michelisz alatt kigyulladt az autó, de így is második az időmérőn

2018.04.07. 15:03

A lehető legrosszabb hírrel indult Michelisz Norbert számára a 2018-as WTCR-szezon Marokkóban: hiába volt nagyon gyors a magyar pilóta alatt a Hyundai, az időmérő felénél elszállt alatta a motor, kicsit ki is gyulladt a kocsi, így nem tudta befejezni az időmérőt, és az első versenyen is kérdéses, honnan tud majd rajtolni.

Michelisz a motorhiba ellenére is második helyen zárta az időmérőt, amin a Hyundai dominált, hiszen a világbajnok Thed Björk nyert, Michelisz lett a második, a magyar pilóta csapattársa, Gabriele Tarquini pedig a harmadik.

A reggeli eső után fokozatosan száradó pályán végül a TCR International Series tavalyi bajnoka, Jean-Karl Vernay lett a negyedik. A Zengő-pilóták végül a 22-23. helyen zárták az időmérőt, Szabó Zsolt volt a gyorsabb, 235 ezreddel verte Nagy Norbertet.

Michelisz kocsija a 40 perces időmérő 23. percében adta meg magát, először csak füstöt, majd a kocsi hátulájból feltörő lángokat lehetett látni. Az ismétlés alapján nem hangzott jól a technikai gond, valószínűleg elszállt a motor, de a csapat még nem közölt hivatalos információt, így azt sem tudni, hogy Michelisz rajthoz tud-e állni magyar idő szerint 18.00-tól az első futamon, és ha igen, honnan indulhat.

DaLieaIXcAAVYFt

Az időmérő után Michelisz bizakodott, még nem tudtak hozzányúlni az autóhoz, ezért ő sem tudott mit mondani a pontos problémáról videóüzenetében, de bízott benne, hogy megússzák motorcsere nélkül.

Később viszont kiderült, hogy a Hyundai Motorsport emberei azt tanácsolták a BRC Racingnek, hogy cseréljék ki a motort Michelisz autójában, aki így csak az utolsó, 25. helyről rajtolhat majd, de a vasárnapi két futamra teljesen új motorral készülhet majd.

Az első marokkói időmérő első tíz helyezettje:

  1. Thed Björk – Hyundai
  2. Michelisz Norbert – Hyundai*
  3. Gabriele Tarquini – Hyundai
  4. Jean-Karl Vernay – Audi
  5. Rob Huff – Volkswagen
  6. John Filippi – Cupra
  7. Esteban Guerrieri – Honda
  8. Gordon Shedden – Audi
  9. Mehdi Bennani – Volkswagen
  10. Yvan Muller – Hyundai

* Michelisz Norbert motorcsere miatt csak az utolsó helyről indulhat a szombati futamon.