Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Falba nyomás, váltóhiba: Michelisz marokkói hétvégéje nem lett jobb

2018.04.08. 20:38 Módosítva: 2018-04-08 20:38:24

Michelisz Norbert csapattársa, Gabriele Tarquini álomszerű hétvégét hozott Marokkóban, a WTCR szezonnyitóján – az 56 éves olasz a három futamból kettőt megnyert, a két időmérőből is behúzott egyet, és vezeti az összetettet egy versenyhétvége után.

Ezzel szemben Michliesz megjárta a poklot szombaton, és ha olyan rossz nem is lett a vasárnapja, ideálisnak semmiképp sem nevezhetjük a folytatást még úgy sem, hogy az időmérőn megszerzett egy harmadik helyet.

Az ezutáni fordítottrajtrácsos futamon nyolcadiknak indult – a mezőny a szombati futammal ellentétben megúszta a rajtot, sokáig vonatozva mentek csak, de végül két safety car-szakasz felpörgette a versenyt. 

Előbb a Zengő-pilóta Szabó Zsolt pördült meg, majd állt meg a pálya közepén a menetiránnyal szemben – feltehetően törött kormányművel –, majd a mezőny legfiatalabb tagja, a 18 éves Benjamin Lessennes vágta falhoz a Hondáját.

Mindkét újrarajt után főleg a mezőny közepén jöttek izgalmak, a világbajnok Thed Björk például nagyon harcias volt a szintén korábbi világbajnok Rob Huff mögött, és sikerült addig stresszelnie az angolt, amíg az elrontott egy kanyart. Elfékezés közben defektet is kapott Huff, így pont nélkül zárt, ahogy a sokáig Michelisz mögött autózó, a szombati futamot megnyerő Gabriele Tarquini, aki végül a garázsban zárta a futamot. Michelisz nem kockáztatott, Huff visszaesésével nyert egy helyet a rajthoz képest, így hetedikként hat pontot gyűjtött.

Második futamon Michelisz régi riválisa, Yvan Muller azonnal lecsapott a rajtnál: egyből ráhúzta a kormányt a mellőle rajtoló Micheliszre, akit a falnak is nekipréselt. A francia négyszeres világbajnok megúszta egy sima figyelmeztetéssel, Michelisz viszont a harmadik helyről visszaesett az ötödikre – végül itt is ért célba még úgy is, hogy a váltójával is gondok voltak.

A végéig nagyot küzdött a Sébastien Loeb Racing két versenyzőjével, miközben elöl Tarquini simán nyert, mögötte pedig helyet cserélt a két Yvan Muller Racing-versenyző, így végül Muller lett a második, Björk a harmadik.

Zengőéknek nem volt zavartalan hétvégéjük, Szabó a második vasárnapi futamot sem tudta befejezni, Nagy Norbert viszont a 15. helyen zárt.

Egy versenyhétvége után így Tarquini vezeti az összetettet (62 ponttal) a címvédő világbajnok Björk (51) előtt, Michelisz 22 ponttal a nyolcadik. A csapatversenyben Micheliszék csapata, a BRC áll az élen, 4 ponttal előzve a szintén Hyundaiokkal induló Yvan Muller Racinget.