Márquez: Rossi is volt 25 éves

2018.04.09. 17:17

Valentino Rossi nehezen viselte, hogy a MotoGP-ben címvédő Marc Márquez hibájából pont nélkül maradt a MotoGP vasárnapi, Argentin Nagydíján. Szerinte a spanyol veszélyesen motorozik, és nem tiszteli riválisait.

Rendben vagyok, de a helyzet tarthatatlan. Egyszer bárkivel előfordulhat, hogy hibázik, nekimegy az ellenfelének, de ha csak ezt a hétvégét nézzük, Márquez péntek reggeltől az edzéseken ugyanezt megcsinálta Vinalesszel, Doviziosóval és velem, majd szombaton és vasárnap négy versenyzőn ment keresztül.

Rossi a futam után a versenyigazgatóval is beszélt a hondásról, reméli, hogy az illetékesek megfelelően járnak el vele szemben.

"Valamit tenniük kell. Félek a pályán, ha Márquez is ott van, ma már akkor megijedtem, amikor láttam a táblán a nevét" - mondta a 39 éves Rossi. Attól tart, Márquez szétrombolja a sportágat, ha így folytatja.

Márquezt szabálytalanságai miatt a futam végén 30 másodperces időbüntetéssel sújtották, 18. lett, Rossi 19., pontot egyikük sem szerzett.

Márquez a leintés után átment a Yamaha boxához, hogy bocsánatot kérjen, ám nem engedték be, Rossi magyarázata szerint azért, mert csak a kameráknak akart pózolni.

Márquez, aki az utóbbi öt évben négy vb-t nyert, a Honda közleményében elismerte, hogy nagyot hibázott, amikor még Rossi előtt nekiment Aleix Espargarónak, míg az olasszal történt esetnél kevésbé érezte vétkesnek magát. Kiemelte, véletlen volt az összes koccanása, szándékosan sosem tenne ilyet.

"És Rossi is volt 25 éves, tudjuk, mi történt akkoriban"

- utalt rá Márquez, hogy fiatalon Rossi is csinált meredek dolgokat.

A vasárnapi futamon a királykategóriában a brit Cal Crutchlow győzött.