Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Muller vs. Michelisz: kódolva volt, hogy baj lesz, az is lett

2018.04.09. 11:24

Amikor egymás mögött zárta a WTCR marokkói időmérőjét Yvan Muller és Michelisz Norbert, szinte borítékolható volt, hogy a rajtnál lesz valami probléma közöttük, már csak azért is, mert a szűk marrákesi pályán komolyabb ellentét sem kell ahhoz, hogy ne férjenek el egymás mellett a pilóták.

Arra viszont, ami a rajt után jött, nem sokan számítottak: a jobb oldalon rajtoló Yvan Muller Racing-pilóták, Muller és Thed Björk kőkeményen bevágtak balra, a koszos ívre Micheliszék felé.

A dolog érdekes húzás volt, hiszen Muller és Björk indulhatott a nem poros ívről, ráadásul a célegyenes végén balkanyar jön, tehát az ideális íven is voltak. Csak amíg Björk normálisan oldotta meg a manővert, és nem okozott gondot senkinek, addig Muller felkente a falra Micheliszt úgy, hogy nem igazán hagyott elég helyet a magyar pilótának a célegyenesben.

Michelisz a rádióban panaszkodott is a csapatnak, ők minden bizonnyal jelentették az esetet a stewardoknak, ha maguktól nem nézték volna meg, de végül csak egy figyelmeztetést kapott Muller, más büntetést nem – a stewardok szerint ez belefért a kemény versenyzésbe.

Ezzel viszont újabb fejezet nyílt Michelisz és Muller csatározásában. Ezek közül a legutóbbi a 2016-os szezonzárón, Katarban volt, amikor Muller elengedte korábbi csapattársát, Tiago Monteirót, és ezzel a portugál szerezte meg a vb-bronzot, minimális különbséggel megelőzve Micheliszt a dobogón. Azóta a pályán kívül nincsenek túl jóban, nyilván az sem véletlen, hanem okosan kalkulált húzás volt Mullertől, hogy pont a 2017-es idényzáró időmérője előtt hintette el, hogy magyar szurkolók halálosan megfenyegették. Végül nem a mentális hadviselés, hanem egy technikai gond döntött Muller csapattársa javára a vb-címért folyó harcban.

Korábban inkább szabályos keretek között csaptak össze a pályán, 2012-ben, Monzában egészen parádés harcot hoztak össze Tom Coronel társaságában.

Michelisz végül egy hetedik, egy ötödik és egy időmérős harmadik hellyel zárta a WTCR marokkói szezonnyitóját, ezzel a 30 futamból 3 után az összetett nyolcadik helyén áll 22 ponttal.