László
21 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Michelisz csapata és Tassi is indul a WTCR-ben

2018.04.11. 09:02

Négyre nőtt a magyar indulók száma a WTCR április 28-29-i hungaroringi hétvégéjén, miután a M1RA hivatalosan is bejelentette, hogy övék az egyik szabadkártya a magyarországi versenyre. A 25 fővel elrajtolt WTCR a szezonnyitó marokkói hétvége kivételével minden hétvégén kioszt két szabadkártyát – többnyire tehetséges hazai versenyzőknek vagy csapatoknak –, ebből kapta meg az egyiket az egy éve alapított M1RA.

A csapat Hyundai i30 N TCR-jét a M1RA 20 éves pilótája,  Nagy Dániel vezeti majd, aki a TCR Európa-kupában versenyez majd teljes szezont.

„Sokat dolgoztunk azon, hogy mindössze egy évvel a M1RA megalakulása után eljussunk a világ első számú túraautó-sorozatába, ami a WTCC megszűnését követően egyértelműen a helyét átvevő WTCR lett idén. A magyar túraautózásban egyedülálló, hogy egy ilyen fiatal csapat szerepel a csúcsbajnokságban, úgyhogy nagyon lelkesek és büszkék vagyunk” – értékelt a csapatvezető Bári Dávid.

Nagy tavaly a WTCC-ben már indult nemzetközi sorozatban hazai versenyen, ahogy a M1RA is – ők a TCR International Seriesben szereztek 100 százalékos teljesítményt a Hungaroringen, hiszen az időmérőt és mindkét futamot M1RA-pilóta nyerte.

A TCR Európa-kupa egy héttel a hungaroringi WTCR-futam után, a franciaországi Paul Ricard versenypályán indul majd.

Tassival ötre nőtt a magyar indulók száma

Nem sokkal a M1RA után Tassi Attila – a M1Ra 2017-es pilótája, a TCR International Series 2017-es ezüstérmese – is bejelentette, hogy rajthoz áll a hungaroringi WTCR-versenyen egy Honda Civic Type R FK8 TCR-rel.

A 18 éves Tassi idén a JAS Motorsport tesztpilótája lett, a szezont a TCR Európa-kupában tölti egy eddig meg nem nevezett hondás csapattal, a Hell Racing támogatásával, de még nem tudni, hogy az új csapata versenyezteti-e, vagy privát indulóként áll rajthoz. A JAS közleményében egyébként az áll, hogy a TCR Európa-kupás szereplésének struktúráját később jelentik be, úgyhogy csak annyi biztos, hogy a kocsi Tassi szponzorának, a Hellnek a színeit viseli majd.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!