Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

TCR-csúcsot mentek Micheliszék kocsijával a Zöld Pokolban

2018.04.16. 13:33

A hétvégén tartották a májusi nürburgringi 24 órás verseny kvalifikációját, ami előbb egy rendes időmérőből, majd egy hatórás futamból állt. Előbbin döntött TCR-kategóriacsúcsot az a Hyundai i30 N TCR, amivel Michelisz Norbert is versenyez a WTCR-ben, és ez elég jó jel a WTCR május 10-12i, nürburgringi futama előtt.

A 9:03,206-os időt futó autót Andreas Gülden vezette épp a legjobb kör alatt, a csapatában volt még a korábbi WTCC-pilóta Nicola Larini és Peter Terting, a negyedik pilóta pedig Manuel Lauck volt. A kocsit az olasz Target Competition nevezte, ők két autóval indultak, Gülden pedig 10 másodpercet vert a másik Hyundaira, míg az időmérőt harmadik helyen záró Audi 17 másodpercet kapott tőlük.

Igaz, hatórás versenyt végül az Audi nyerte a Hyundaiok technikai problémája miatt.

Hogy érezzük a WTCC és a TCR közti tempókülönbséget, 2017-ben Michelisz Norbert 8:38,072-es idővel nyerte a nürburgringi időmérőt még egy Honda Civickel, a 24,3 km-es pályán tehát 25 másodpercet kapott a TCR-es Hyundai, igaz, nem Michelisszel a kormány mögött.

A kvalifikációs hétvégén ott volt egyébként két WTCR-pilóta, a Leopard Lukoilnál induló Gordon Shedden és Jean-Karl Vernay, de nem TCR-kocsit vezettek, az ugyanis szezon közbeni tesztnek számított volna, így egy BMW 235i volánja mögött ismerkedtek a Zöld Pokol névre is hallgató pályával, amin még nem versenyeztek korábban.