Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Az egyik holland herceg száll szembe Micheliszékkel

2018.04.30. 16:38

Egészen különleges szabadkártyás pilótát találtak a WTCR, vagyis a túrautó-világkupa szervezői a május 20-21-i hollandiai futamra, Zandvoortban ugyanis a helyi versenypálya tulajdonosa, egyben holland herceg Bernhard van Oranje is autóba ül.

A 48 éves, teljes nevén Bernhard Lucas Emmanuel of Orange-Nassau, van Vollenhovena Bas Koeten Racing csapat Audi RS 3 LMS-ét vezeti majd a holland pályán. A másik szabadkártyás pilótát is a Bas Koeten adja majd, de az ő nevét egyelőre nem jelentették be. Van Oranje természetesen egy teljesen narancssárgára festett kosit vezet majd.

A herceggel korábban együtt dolgozott már a WTCR-mezőnyben most is induló holland Tom Coronel, aki szerint egészen tehetséges pilótáról van szó, aki tulajdonosként a pályát is remekül ismeri majd. Hogy milyen teljesítményre lesz képes, azt nem tudni, az viszont biztos, hogy jó kezekben lesz, a Bas Koeten ugyanis Hollandia egyik legnagyobb versenycsapata, évente nagyjából 60 versenyen indulnak nagyjából 20, többnyire túraautós pilótával.

A zandvoorti WTCR-hétvége egybeesik a túraautó Európa-kupa versenyével is, vagyis elég nagy TCR-esemény lesz május végén Hollandiában.

A 2018-as szezonra bevezetett szabadkártyás nevezés a hungaroringi versenyen debütált a WTCR-ben, ráadásul elég jól, a M1RA-val versenyző Nagy Dániel ugyanis mindkét időmérőn a top 10-ben zárt, a fordított rajtrácsos futamon pedig dobogóra is állhatott. Tassi Attilának nem volt ekkora szerencséje, szombaton rossz beállítás, vasárnap az időmérőn törölt eredménye miatt zárt hátul.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!