Jenő
-3 °C
6 °C

Kétszeres bajnokot igazolt Michelisz csapata

2018.05.02. 09:01

Két nappal a szezon rajtja előtt, vagyis eléggé a végére hagyva jelentette be a M1RA, Michelisz Norbert csapata, hogy ki lesz a túraautó-világkupában a Hungaroringen villogó Nagy Dániel csapattársa a 2018-as Európa-kupa-szezonban. A csapat választása a kétszeres TCR-bajnok portugál Francisco Morára esett, amivel követik a 2017-ben TCR International Series-bajnoki címhez vezető receptet, miszerint egy fiatal magyar, és egy regionális bajnok alkotja a csapatot. Egy éve Tassi Attilával, illetve az olasz bajnok Roberto Colciagóval álltak rajthoz.

De hogy mit kell tudni Moráról? 2017-ben megnyerte a részben átfedésben futó portugál és spanyol nemzeti bajnokságot, ezzel együtt pedig a TCR Ibérico-címet is, illetve 21 éves, és tavaly még SEAT-tal indult, ezt cseréli majd most Hyundaira.

Bízom benne, hogy Francisco Mora csapaton belül Nagy Danit is komoly versenyre készteti majd, hiszen ez a fejlődés kulcsa. Két fiatal, ám egyaránt sikerre éhes pilótával kezdjük a szezont, úgyhogy pozitív vagyok” – mondta Bári Dávid, a M1RA csapatvezetője.

„Izgatottan csatlakozom a M1RA-hoz, amely tavaly kiváló eredményeket ért el a TCR International Seriesben, és ezáltal számomra is egyértelművé vált, hogy Európa egyik legjobb csapatáról van szó. A szezonnyitón hatalmas harcra számítok, hiszen gyors pilóták sorakoznak fel a rajtrácson, de hiszek benne, hogy ott tudok lenni az élmezőnyben. Azt már láttuk, hogy a Hyundai csodálatos autó, azt is tudjuk, hogy a M1RA rendkívül sikeres csapat, szóval az összes feltétel adva van, hogy versenyképes legyek. Minden tőlem telhetőt megteszek majd, és alig várom a hétvégét” – árulta el Francisco Mora.

2017Int photo news 187 9a43ab03a07c588aa3d9db8525c6975c
Fotó: NunOrganistA / TCR Media

A TCR Európa-kupa hét versenyhétvégéből áll majd, a szezon május 5-6-án indul a franciaországi Paul Ricard versenypályán, a több mint 30 fős mezőnyben pedig többek között ott lesz három ETCC-bajnok (Dusan Borkovics, Kris Richard, Petr Fulín), a kétszeres német TCR-bajnok Josh Files – Tassi csapattársaként –, és valószínűleg a kétszeres TCR International Series-bajnok Stefano Comini is itt versenyez majd. A sorozatban három magyar pilóta indul majd, Nagy és Tassi mellett Jedlóczky Márk a JLG Motorsport színeiben, de a Zengő Motorsport segítségével.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?