Nagy Dániel 2., dobogóval kezdte az Európa-kupát Michelisz csapata

2018-2018 Le Castellet Race 1---2018 TCR Europe Castellet R1, 99
2018.05.05. 15:24

Rögtön a TCR Európa-kupa első idei futamának rajtjánál megforgatták a M1RA-pilóta Francisco Morát, aki azonnal visszaesett a mezőny végére. Tassi Attila remekül rajtolt, hamar feljött a 10. helyre, és tovább támadt, de jól kapta el a rajtot a harmadik helyről induló Nagy Dániel is, aki az első kanyarban már a második volt, innen próbált meg tapadni az élen haladó Dusan Borkovicra.

A második körben viszont Mora kiállt a garázsba, neki nem indult jól a szezonnyitó – visszatért a pályára, de inkább adatot gyűjteni és szokni az autót, sem mint versenyezni –, de a jó rajttal sok helyet javító Tassinak sem folytatódott jól a futam, ő pontszerző helyről csúszott ki, és esett vissza az utolsó előtti, 24. helyre ugyancsak a második körben, a harmadikban pedig már defekttel gurult vissza a boxba. Tassi Nicola Baldannal koccant egyébként.

Miközben az élen Borkovic, Nagy és Azcona eléggé megléptek, mögöttük Kris Richard hatalmasat hajrázott, és szép lassan mindenkit levadászva egészen az ötödik helyig küzdötte fel magát, ott viszont a keményen védekező Josh Files (kétszeres bajnok a német TCR-bajnokságban) megállította az előrejutását, majd a svájci Richardot saját csapattársa, Reece Barr lökte meg az utolsó előtt körben, nagyon jó helyet elvéve csapattársától.

Az ötödik helyet végül öldöklő csatában Barr szerezte meg a WTCR-ben is induló, tavalyi TCR International Series-bajnok Jean Karl Vernay, Igor Sztefanovszki és Stian Paulsen előtt.

A 23 perc plusz 1 kör lebonyolítású futamot Borkovic nyerte, mögötte Nagy Dániel lett a második, és Mikel Azcona állhatott még fel a dobogóra. A másik két magyar pilóta nem szerzett pontot, Jedlóczky Márk a 15., Tassi Attila pedig nem fejezte be a versenyt. Az első öt helyből négyet, a tíz pontszerzőből ötöt Hyundai szerzett meg annak ellenére, hogy a hétvégi futamok előtt a Hyundaiok és a Hondák kivételével minden más modellnek 10 milliméterrel lejjebb tették a hasmagasságát, hogy így gyorsítsanak rajtuk.

Az első futam után Dusan Borkovic 30 ponttal vezeti az összetettet, mögötte Nagy a második 21 ponttal, majd Azcona jön 19-cel. A csapatversenyben az első futamon dupla pontszerző Target Competition vezet, nekik 40 pontjuk van, mögöttük jön a M1RA 21, majd a PCR Sport 19 ponttal.

A vasárnapi, fordított rajtrácsos futam 15.50-kor rajtol majd.

A TCR Európa-kupa első Paul Ricard-i futamának pontszerzői

 1. Dusan Borkovic, Target Competition – 27:08,766
 2. Nagy Dániel, M1RA – +1,505 mp
 3. Mikel Azcona, PCR Sport – +6,424
 4. Josh Files, KCMG – +17,140
 5. Reece Barr, Target Competition – +20,514
 6. Jean-Karl Vernay, Leopard Lukoil Team – +21,602
 7. Igor Sztefanovszki, Stefanovski Racing Team – +21,853
 8. Stian Paulsen, Stian Paulsen Racing – +23,263
 9. Jens Reno Möller, Reno Racing – +23,453
 10. Nicola Baldan, Pit Lane Competizioni – +24,381


 • Tippek
 • Lakáshitel