Mindenki a másikra mutogat a drámai MotoGP-ütközés után

2018.05.07. 17:27

Nincs egyetértés a jerezi MotoGP-futam utolsó köreiben történt elég fontos ütközés után a résztvevők között: a hét körrel a leintés előtt a 2-4. helyekről bukó hármasból Dani Pedrosa, és Andrea Dovizioso a másikat hibáztatja.

A két ducatis, Lorenzo és Dovizioso haladt a 2-3. helyeken, amikor Pedrosa hátulról beléjük ütközött, de a felelősséget egész másképp látták.

  • A hármas közepén haladó Dovizioso szerint Pedrosáé volt a nagyobb hiba, hiszen ő jött hátulról, neki kellett volna alkalmazkodnia,
  • a hátulról érkező Pedrosa viszont azt mondta, ő mindent úgy csinált, mint korábban, Doviziosóék mentek lassabban, mint kellett volna, Lorenzo pedig nem nézett hátra minden irányban, és nem foglalkozott vele, hogy ő ott jön mögötte.
  • A szendvics közepére kerülő Lorenzót nem idézte az Autosport.

Abban viszont mindketten egyetértettek, hogy helyes döntés született, amikor egyik pilóta sem kapott büntetést az ütközésért.

Közben a MotoGP egy elég jó videót osztott meg az esetről, amiben Jorge Lorenzo hátsó kamerájából is láthatjuk a bukást, illetve ahogy Pedrosa nagy ugrással repül le a motorjáról.