Kösz, Norbi, életem versenye volt

2018.05.11. 10:34

Izgalmas csatákat hozott a WTCR első nürburgring-nordschleifei futama, a mezőny közepében-végében elég sok előzés is volt, elöl, a négy legjobb pilóta között pedig óriási küzdelem, leginkább a 2,135 km hosszú hátsó egyenesben, a Döttinger Höhében.

A rajt után a harmadik helyről negyediknek visszacsúszó Michelisz Norbert a szélárnyékot kihasználva a második és harmadik körben is támadni próbálta a 2012-es világbajnok Rob Huffot, szépen be is bújt a Sébastien Loeb Racing Volkswagenje mögé, majd onnan kilőve mellé, megelőzni viszont nem tudta.

Az egyenes végén hosszú másodpercekig mentek jó 250-260 km/h-s tempónál egymás mellett, néha centikre egymástól, mégsem merült fel egy pillanatra sem, hogy baj lehet a kanyarokban az egykori csapattársak között.

A végül harmadik helyen záró Huff is erre tért ki a futam utáni sajtótájékoztatón.

Ez volt életem egyik legjobb túraautós futama, komolyan. Nem is kérhetnék magam köré megbízhatóbb srácokat egy ilyen pályán, mint akikkel most küzdöttem. Amikor hárman, négyen vagyunk egymás nyakán a hátsó egyenesben ekkora sebességnél, és olyan közel vagyunk egymáshoz, hogy látjuk egymás szeme fehérjét, akkor az elég izgalmas tud lenni. De megcsináltuk, méghozzá probléma nélkül, de ehhez olyan pilóták kellenek, akikben megbízik az ember, és ez különösen igaz volt most Norbira. Ez volt életem egyik legjobb versenye.

A WTCR nürburgringi hétvégéje pénteken 17.35-től a második időmérővel folytatódik, ezen döntik el a két szombati futam rajtsorrendjét.